L'escola Mestre Agustí Barberà d'Amposta serà un institut escola a partir del curs vinent

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat que de cara al proper curs 2019-2020 es desplegaran 25 instituts escola a tot Catalunya. A Terres de l'Ebre este serà l'únic nou.

Terres de l'Ebre

L'escola Mestre Agustí Barberà està stirada al carrer Madrid d'Amposta
L'escola Mestre Agustí Barberà està stirada al carrer Madrid d'Amposta

L'Escola Mestre Agustí Barberà d'Amposta serà a partir del curs 2019-2020 un institut escola, en el que s'impartirà classes des dels 3 fins als 16 anys d'edat. Així ho ha avançat este matí el conseller d'Educació Josep Bargalló, en una roda de premsa en la qual ha anunciat la creació de 25 nous instituts escola a tot Catalunya per al pròxim curs, donant així continuïtat a la línia iniciada el curs 2004-2005, amb la creació dels primers instituts escoles.

El titular d'Educació ha defensat que es tracta d'un model que conté elements positius de millora per als centres que l'apliquen: "En els casos que s'ha tirat endavant, ha estat un model d'èxit, s'ha reduït l'absentisme, s'han millorat resultats i han minvat els problemes de convivència".

El model d'institut escola implica que un sol centre puga oferir diferents nivells educatius fins a abastar tota l'etapa d'escolarització, entre els 3 i els 16 anys. Així, es facilita la integració i un únic projecte pedagògic. Aquest projecte ha de donar una continuïtat formativa, en especial en el pas entre l'etapa de primària i la de secundària. I al seu torn, la continuïtat ha d'afavorir un seguiment de l'evolució dels alumnes. El conseller Bargalló ha afirmat que el model "compacta l'oferta de 3-16 anys en un únic centre i això permet un projecte educatiu comú, que diferencie clarament la primària de la secundària però que assegure la continuïtat del projecte pedagògic del centre".

Al mateix temps, el fet de compartir el projecte educatiu de centre entre primària i ESO facilita la convivència entre infants i adolescents i l'aprenentatge entre iguals. En l'àmbit de docents, la continuïtat entre etapes permet un perfil de docent més versàtil i polivalent, i alhora, promou unes metodologies d'aprenentatge globalitzades.

La planificació dels instituts escola s'ha fet a proposta dels serveis territorials, coneixedors de la realitat dels diferents territoris, i amb planificació conjunta amb els municipis i la comunitat educativa dels centres.

L'escola Mestre Agustí Barberà d'Amposta està situada al carrer Madrid i es troba ubicat a la zona educativa on també estan ubicats els instituts Montsià i Ramon Berenguer IV.

Comentaris

Pare d'una estudiant de l'Escola Temple-Tortosa Tortosa
1.

Enhorabona a l'Escola Mestre Agustí Barberà d'Amposta per aquest nou projecte. Sincerament tinc enveja sana, ja que els pares d'aquesta escola estaran satisfets i tranquils perquè els seus fills i filles podran seguir estudiant, la etapa de secundària, en el mateix centre educatiu. Això és el resultat d'una gran i bona feina!!

Malauradament, no podem dir el mateix els pares que tenim els fills i filles estudiant a l'Escola El Temple de Tortosa, on tenint un preacord favorable de l'administració Autonòmica per seguir amb el mateix MODEL DE FUTUR que l'escola Mestre Agustí Barberà, aquest ha estat paral.litzat ( o no ha tirat endavant) gràcies a la institució municipal.
Un altre "gran èxit" del nostre Ajuntament!!!! Tortosa va en caiguda lliure i sense paracaigudes. Al maig serà el poble qui respondrà!

Comenta aquest article