HomeSense categoriaL'escola Mestre Agustí Barberà d'Amposta serà un institut escola a partir del...

L’escola Mestre Agustí Barberà d’Amposta serà un institut escola a partir del curs vinent

L’Escola Mestre Agustí Barberà d’Amposta serà a partir del curs 2019-2020 un institut escola, en el que s’impartirà classes des dels 3 fins als 16 anys d’edat. Així ho ha avançat este matí el conseller d’Educació Josep Bargalló, en una roda de premsa en la qual ha anunciat la creació de 25 nous instituts escola a tot Catalunya per al pròxim curs, donant així continuïtat a la línia iniciada el curs 2004-2005, amb la creació dels primers instituts escoles.

El titular d’Educació ha defensat que es tracta d’un model que conté elements positius de millora per als centres que l’apliquen: “En els casos que s’ha tirat endavant, ha estat un model d’èxit, s’ha reduït l’absentisme, s’han millorat resultats i han minvat els problemes de convivència”.

El model d’institut escola implica que un sol centre puga oferir diferents nivells educatius fins a abastar tota l’etapa d’escolarització, entre els 3 i els 16 anys. Així, es facilita la integració i un únic projecte pedagògic. Aquest projecte ha de donar una continuïtat formativa, en especial en el pas entre l’etapa de primària i la de secundària. I al seu torn, la continuïtat ha d’afavorir un seguiment de l’evolució dels alumnes. El conseller Bargalló ha afirmat que el model “compacta l’oferta de 3-16 anys en un únic centre i això permet un projecte educatiu comú, que diferencie clarament la primària de la secundària però que assegure la continuïtat del projecte pedagògic del centre”.

Al mateix temps, el fet de compartir el projecte educatiu de centre entre primària i ESO facilita la convivència entre infants i adolescents i l’aprenentatge entre iguals. En l’àmbit de docents, la continuïtat entre etapes permet un perfil de docent més versàtil i polivalent, i alhora, promou unes metodologies d’aprenentatge globalitzades.

La planificació dels instituts escola s’ha fet a proposta dels serveis territorials, coneixedors de la realitat dels diferents territoris, i amb planificació conjunta amb els municipis i la comunitat educativa dels centres.

L’escola Mestre Agustí Barberà d’Amposta està situada al carrer Madrid i es troba ubicat a la zona educativa on també estan ubicats els instituts Montsià i Ramon Berenguer IV.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 5 = 9

Últimes notícies