HomeSense categoriaFerran Bel, al govern espanyol: “Tenen temps per rectificar i tornar a...

Ferran Bel, al govern espanyol: “Tenen temps per rectificar i tornar a les posicions de negociació de dijous passat”

El portaveu d’Economia del Partit Demòcrata al Congrés, Ferran Bel, va defensar dimarts al vespre l’esmena a la totalitat als Pressupostos Generals de l’Estat, fent una darrera crida al diàleg sense condicions. “Té temps per rectificar, senyora ministra. Els demanem simplement que facin l’exercici de tornar a les posicions de negociació de dijous passat i puguem parlar de tot”, va expressar Bel dirigint-se al govern del PSOE, i va advertir: “No ens responsabilitzin a nosaltres de l’avançament de les eleccions o la no aprovació dels pressupostos, perquè això depèn exclusivament de vosaltres. Si no hi ha pressupost, no serà pel PDeCAT, serà perquè fan càlculs electorals i creuen que els beneficien les eleccions anticipades”.

Bel ha demanat una vegada més un “diàleg franc” i ha rebutjat que el PDeCAT hagi fet cap xantatge. “Nosaltres li plantegem una negociació, el diàleg mai no és un xantatge. Potser sí que van acceptar un xantatge la setmana passada, quan algú va començar a parlar d’un relator”, ha assegurat el diputat. “Senyor Sánchez, vostè ha tingut la valentia de reconèixer que hi ha un problema polític i els problemes polítics se solucionen amb diàleg polític. No els demanem que renunciïn a res, però tampoc ens poden demanar a nosaltres que renunciem als nostres postulats”, ha insistit.

Sobre els pressupostos que es debaten avui al Congrés, Ferran Bel ha recordat que tampoc compleixen amb la disposició addicional tercera de l’Estatut de Catalunya i que, malgrat incrementa el pressupost d’Adif a Catalunya, això no en garanteix la inversió. “El problema no és el pressupost destinat, que també, sinó l’execució pressupostària. Vostès només han executat el 48% del pressupost d’Adif i el 30% del pressupost de rodalies a Barcelona. Aquest no és el pressupost que volem”, ha afirmat contundent.

Al començament de la seva intervenció, Bel també ha recordat la situació injusta que viuen avui els presos polítics amb l’inici del judici. “Portem tota la tarda parlant d’eleccions, urnes, paperetes i recomptes. Quina paradoxa! Avui hi ha 12 persones que són jutjades per posar urnes, per deixar votar a la gent i aquest judici que ha començat avui és una vergonya per tots nosaltres”, ha lamentat. I ha avisat que “els que no en siguin conscients, s’avergonyiran en el futur”.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 6 =

Últimes notícies