HomeEsportsTortosa posa en marxa els primers Jocs Populars Escolars, com a prèvia...

Tortosa posa en marxa els primers Jocs Populars Escolars, com a prèvia als World Sports Games 2019

L’alumnat de 3r i 4t de primària dels centres escolars de Tortosa seran protagonistes, a partir del març, dels primers Jocs Populars Escolars Tortosa 2019.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Tortosa, la Unió de Consells Esportius de Catalunya i la secretaria general de l’Esport de la Generalitat volen fer extensiu als escolars de la ciutat els valors que promouen els World Sports Games, que tindran lloc del 2 al 7 de juliol. Uns valors que se sustenten en la promoció d’un model esportiu saludable, la inclusió i la cohesió social a través de l’esport, i el foment dels valors esportius, personals i de responsabilitat comunitària.

Els Jocs Populars Escolars s’estructuraran al voltant de tres esports populars: el ‘mate‘, un joc que consisteix en anar eliminant amb una pilota els membres de l’equip contrari; l’atrapa-pilota, per passar la pilota al camp del contrari per damunt d’una xarxa situada en alçada; i la pilota-diana, per encistellar una pilota en una única cistella. Cadascun d’aquests jocs suposa, a la vegada, una via d’iniciació a altres esports, com l’handbol, el voleibol i el bàsquet, respectivament.

Hi podrà prendre part un equip per cada aula de 3r i 4t de primària de cadascun dels centres educatius de Tortosa, que competiran en els tres jocs. Aquests equips tindran, com a característica principal, la igualtat de gènere ja que hauran de comptar amb 4 xiquets i 4 xiquetes. A partir del 4 de març, cada equip posarà en marxa l’entrenament a la seua escola i, finalment, tindrà lloc una trobada al pavelló de Remolins el 30 de març, que enfrontarà tots els centres.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, la representant de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Cinta Espuny, el regidor d’Esports de Tortosa, Joaquin del Pino, i el gerent dels World Sports Games Tortosa 2019, Roger Pedret, han donat a conèixer els detalls d’aquests jocs escolars. L’alcaldessa ha destacat la implicació que suposarà d’aquest segment de la ciutadania en el gran esdeveniment dels WSG ja que aquests escolars també prendran part en l’acte inaugural dels jocs, el 2 de juliol.

Per la seua banda, Cinta Espuny ha explicat que la proposta se centra en els cursos de 3r i 4t de primària, amb edats entre els 8 i els 10 anys, perquè és “una molt bona etapa per al desenvolupament de la psicomotricitat i la introducció a la pràctica esportiva”.

El 18 de febrer tindrà lloc una sessió per donar a conèixer a la comunitat educativa el desenvolupament d’aquests Jocs Populars Escolars.

 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 6 =

Últimes notícies