HomePolíticaL’Entesa de Progrés per Roquetes es distancia de Movem i l’acusa de...

L’Entesa de Progrés per Roquetes es distancia de Movem i l’acusa de deslleial

Entesa de Progrés per Roquetes (EPR), que este mandat s’ha estrenat  amb un regidor, s’ha distanciat de la irrupció fa unes setmanes de Movem Roquetes, que va presentar a finals de gener el seu nucli polític -utilitzant la mateixa nomenclatura que Movem Tortosa- per a presentar a les municipals una candidatura “d’esquerres, municipalista i autodeterminista” com a alternativa al govern liderat per ERC.

Just amb una etiqueta homologable, des d’“un espai plural d’esquerres i progressista”, s’havia presentat fa quatre anys i es reivindica ara EPR, que recorda que ni Movem ni ICV-Entesa per les Terres de l’Ebre -presidida pel portaveu tortosí de Movem Jordi Jordan i relleu de l’antiga intercomarcal d’ICV a l’Ebre“ni inclouen Podem ni tenen en compte EUiA”. “Hem estat nosaltres l’embrió d’En Comú Podem”, sosté Josep Bertomeu, portaveu d’EPR a l’Ajuntament de Roquetes i escollit ja en primàries alcaldable d’EPR, segons la formació.

Bertomeu opina que si Movem volia “fer el pas” a Roquetes, hauria d’haver parlat primer amb ells, per la qual cosa els acusa de “deslleials”, tot i que no descarta negociar-hi: “A Movem Roquetes hi ha gent sense adscripció política, però també gent que va anar amb nosaltres fa quatre anys, i han tirat pel dret”. Bertomeu, exsecretari d’acció política d’ICV a les Terres de l’Ebre, acusa Jordan i el també exdirigent territorial d’ICV Víctor Gimeno, de vetar Podem en l’àmbit ebrenc, i afirma que això ha generat “sorpresa” a les direccions de Catalunya en Comú i de Podem Catalunya.

Caldrà veure ara la dimensió que agafa Movem a l’Ebre i si substituïx l’Entesa de Progrés Municipal, paraigua d’ICV el 2015.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies