HomeEsportsTres clubs ebrencs s’afegixen al grup de centenaris

Tres clubs ebrencs s’afegixen al grup de centenaris

Tot i que tota temporada té un valor especial per a cadascun dels equips del territori, que a l’inici de cadascuna fixen els seus respectius objectius, esta és especialment remarcable per a tres clubs de les Terres de l’Ebre.

CD Alcanar, CF Santa Bàrbara i CE Ginestar celebren en este 2019 el seu centenari i s’afegixen així a CD Tortosa, CF Amposta i CF Ulldecona com a clubs amb cent anys d’història a les Terres de l’Ebre.

El territori, que compta enguany amb 56 clubs en actiu dins la Federació Catalana de Futbol, disposarà ja de sis equips centenaris.

El CD Alcanar i el CF Santa Bàrbara ja han iniciat alguns dels seus actes previstos, com la presentació d’equipacions especials per a commemorar el centenari, presentació de llibres, himnes, monuments o exposicions. Tot i això, l’activitat més intensa arribarà en els pròxims mesos amb els actes més destacats de la celebració dels cent anys, entre els quals destacaran les trobades d’exjugadors o expresidents de cadascuna de les tres entitats que enguany complixen cent anys.

El club planer va presentar el passat més de novembre, coincidint amb la Fira de l’Oli de la localitat, el llibre CF Santa Bàrbara 1995-2018, escrit pel soci i aficionat César Roig, que ja va escriure el llibre dels 75 anys de l’entitat. També va tenir lloc un homenatge als expresidents del club, així com un reconeixement al primer equip que va aconseguir un ascens defensant els colors de l’entitat, l’equip juvenil de la temporada 1953/1954.

A Alcanar els primers actes de commemoració del centenari van iniciar-se just amb l’estrena de l’any 2019. Ja s’ha inaugurat el monument commemoratiu dels cent anys de vida del club canareu, instal·lat a l’estadi de la Fanecada. Durant este també va presentar-se l’equipació del centenari i va tenir lloc un homenatge a exjugadors i expresidents de l’entitat.

El club canareu aprofitarà el mes de juny per a celebrar els actes principals del centenari, mentre que a Santa Bàrbara ja hi ha preparada la presentació de l’himne del club, un torneig amb equips centenaris del Montsià, una exposició d’objectes i fotografies i diferents xarrades col·loqui que tindran lloc en els pròxims mesos.

L’acte principal de la celebració del centenari del club planer està previst per al pròxim 14 de juliol.

 

A Ginestar també s’està treballant fort per a commemorar com cal el centenari de l’entitat. S’està preparant una exposició de fotos i objectes i pròximament també es coneixeran nous actes previstos per a celebrar els cent anys d’història del conjunt de la Ribera d’Ebre.

 

Una vegada superat el 2019, les Terres de l’Ebre hauran d’esperar, com a mínim, fins al 2021 per a viure el centenari d’un club del territori. El CF la Galera, club que actualment no està competint, complirà cent anys durant el 2021, mentre que uns anys després dos entitats més s’afegiran al grup de clubs centenaris de les Terres de l’Ebre, en esta ocasió seran el CF Gandesa i els Atlètics Móra la Nova qui viuran un any especialment significatiu amb la celebració del seu centenari.

El Flix i el Rasquera, que tampoc competix actualment, s’hi afegiran l’any 2027, mentre que Jesús Catalònia, l’Ametlla de Mar, Jesús i Maria i la Sénia ho faran l’any 2028, que seran clubs centenaris en la pròxima dècada.

Enric Alguero
Enric Alguero
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + = 17

Últimes notícies