HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catLes inversions en la millora de les instal·lacions esportives a l'Estadi Municipal...

Les inversions en la millora de les instal·lacions esportives a l’Estadi Municipal de Tortosa, tota una realitat

Fer esport a Tortosa és, des de fa uns anys, més fàcil. Tothom qui vol pot practicar algun esport, ja siga de manera federada a través de les desenes de clubs i entitats que hi ha a la ciutat, com de manera individual i no competitiva, gràcies als equipaments de què disposem.

L’exemple més clar és el que hem posat en marxa fa poc més de cinc mesos: el Win Complex Esportiu. Un equipament que va molt més enllà d’una piscina moderna i amb capacitat per a acollir competicions de tota mena. Sinó que també permet la pràctica de la natació d’una manera lúdica apta per a totes les persones, independentment de les seues condicions. A més de l’aigua, el Win posa a l’abast molts altres tipus d’exercicis físics, ja siguin de gimnàs com de classes dirigides. Un equipament públic de qualitat que afavoreix la pràctica esportiva.
L’impuls que l’obertura del Win ha provocat a la zona esportiva s’ha vist complementada recentment amb les actuacions que hem dut a terme a la resta d’instal·lacions de l’estadi. Una actualització de diversos equipaments que era necessària per adaptar el complex de Ferreries a les necessitats dels esportistes. Una de les més destacades és la renovació de tota la superfície de rodament del velòdrom, amb un lluent color blau. Es tracta d’un dels equipaments esportius més singulars de Tortosa, i dels pocs exemples que existeixen al conjunt de l’Estat espanyol. És per això que hi creiem i el motiu pel qual hem modernitzat la pista per poder acollir entrenaments i competicions ciclistes d’alt nivell.
El camp de futbol Josep Otero és un altre dels espais en el qual hem concentrat diverses millores. Començant per la graderia de tribuna, on hem renovat tots els seients i hi hem instal·lat 1.200 noves cadires. En breu, també recuperarem la graderia de general, afectada per la construcció del Win, que quedarà reconstruïda quan finalitzen les obres tal com ens vam comprometre. El camp també ha renovat tota la il·luminació de les torres, incorporant la tecnologia LED que ens fa ser més eficients i generar un estalvi energètic. La mateixa tecnologia l’hem instal·lat, també, a la pista del pavelló poliesportiu, que també ha millorat substancialment les prestacions. Altres actuacions se centren al túnel de vestidors del camp Josep Otero: d’una banda, amb els lavabos públics, que hem renovat completament, i de l’altra, amb els dos últims vestidors que quedaven per arranjar.

“En total, més de 235.000 euros d’inversió, que cal sumar als 464.000 euros de la segona fase del Win”

En total, més de 235.000 euros d’inversió, que sumats als 464.000 de la segona fase del Win (amb l’ampliació dels vestidors del Win per duplicar-ne la capacitat actual, la zona benestar wellness i les quatre pistes de pàdel), mostren com l’esport continua sent una prioritat per a aquest equip de govern.

Però no totes les actuacions estan enllestides: posteriorment reconstruirem el talús exterior del velòdrom, replantant l’arbrat, i urbanitzarem l’entrada des de la plaça 1 d’Octubre. En aquest punt, a més, s’hi instal·larà una de les noves àrees infantils de lleure. De la mateixa manera, en breu actuarem a la graderia superior del camp annex, per evitar els problemes que s’hi generen quan plou.

Però encara hi ha feina per al futur: haurem de dur a terme nous projectes ambiciosos, com la construcció d’una nova pista d’atletisme que s’ajusti a la necessitat actual i futura dels atletes, que puguem disposar efectivament dels terrenys. Sabem com i on situar-la, ara cal fer front a l’exigència que això suposa. També caldrà projectar un nou pavelló que faciliti la pràctica de molts clubs, una actuació sobre la qual ja estem treballant per fer-la possible.

Tots els esforços s’encaminen a millorar les instal·lacions per a la ciutadania de Tortosa, però també, a curt termini, amb la vista posada al juliol vinent. Aleshores Tortosa es convertirà en l’amfitriona dels World Sports Games, que faran vindre a la ciutat milers d’esportistes de tot el món, juntament amb els seus acompanyants. Un esdeveniment que provocarà un important impacte econòmic a la ciutat i el territori, tota una oportunitat per projectar Tortosa a l’estranger, i a la qual convido una vegada més la ciutadania que hi participi, perquè el seu rol com a amfitrions en serà clau.

Meritxell Roige i Pedrola
Meritxell Roige i Pedrola
portaveu del grup municipal de Junts per Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies