HomeOpinióFirmes setmanarilebre.cat‘Política’, o el repte de passar del paper a la realitat els...

‘Política’, o el repte de passar del paper a la realitat els drets

El projecte de regeneració i democratització social es fonamenta en set objectius que són elementals i irrenunciables:
– La difusió d’una nova ètica social .
– El respecte i la realització efectiva del Drets Humans.
– La revitalització de les Identitats historicoculturals dels Pobles.
– La construcció d’una Federació per mitjà de l’exercici de l’autogestió territorial.
– L’aposta per la solidaritat activa  dels Pobles.
– La defensa inequívoca d’una concepció ecològica global.

– La realització d’una transformació social que ens porti cap a una  societat autogestionaria.
El 10 de desembre del 2018 es va complir el 70 aniversari de la Declaració Universal dels Drets  Humans per l’ONU i crec que convé recordar la participació de la part femenina de la Humanitat en la seva redacció en aquests temps en què la igualtat, afortunadament, està d’actualitat.

També, uns dies abans, el 6 de desembre, es complia el 40 aniversari de la Constitució espanyola, a la qual nosaltres li reconeguérem el valor de ser un text de mínims a desenvolupar, i que fou vàlida per a transitar d’una Dictadura a una Democràcia. Aquest valor transitori no es pot eternitzar i, menys encara, per a profit particular de les estructures partidistes dels dos partits majoritaris i d’una família imposada pel dictador.
Els partits polítics han de ser escoles de formació de ciutadania i canals de participació dels ciutadans en les propostes de solucions als problemes que dificulten la convivència diària, i no podem posar la Constitució com a escut ni salvaguarda de situacions d’avantatge.

A finals de l’any passat se celebraren eleccions  autonòmiques a Andalusia i els seus resultats són preocupants per l’entrada d’un partit centralista que havia  estat amagat en el PP i que ara, a saber per què i com, apareix públicament representant aquest facisme residual que encara existeix a Espanya, a semblança d’altres  propostes europees i americanes.

Per aquest motiu nosaltres promovem la participació en tots el àmbits públics, laborals, econòmics, ideològics, culturals, educatius, …. perquè ni els ciutadans, ni els Pobles siguin manipulats per una  minoria de qualsevol tipus. En l’aspecte econòmic es posa més de  manifest això que us dic i es veu clarament com les oligarquies economicofinanceres ens fan ballar al ritme que marquen elles, però quan la situació no és del seu gust es salten les seues pròpies normes, comercials, que han estat imposant per tot el mon mitjançant l’OMC i l’FMI.

No puc deixar d’esmentar la cimera mundial sobre el clima que va tenir lloc a Katowicw (Polònia), ja que ens hi juguem, en això, la qualitat de l’herència que deixarem als nostres nets i besnets. Malgrat tots els dubtes que pugem tenir sobre aquest tema, hi ha signes de l’empitjorament del clima, la qual cosa ens hauria de portar a aplicar el “principi de prudència” i tractar de posar remei a aquests efectes negatius abans que sigui massa tard en el temps i massa costós econòmicament, en la recuperació d’espais, produccions, especies…., la diversitat en general, reduint la  riquesa comuna i la nostra llibertat. El problema del nostre planeta no és solament  l’escalfament global. Estem esgotant els recursos a un ritme insostenible. Si no reduïm, els excessos que estem fent, en 2 o 3 dècades, ens obligarà a fer-ho la situació mediambiental.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 3 =

Últimes notícies