HomeOpinióTinc ganes de representar-vos

Tinc ganes de representar-vos

Tinc ganes de representar-vos, sentir la vostra proximitat per saber-nos propers els uns als altres. Tinc ganes de representar-vos per portar la vostra veu, el vostre paisatge al Congrés de Diputats. Un paisatge fet de persones, joves i grans, dones i homes que, amb el vostre esforç, heu forjat el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Uns, des de fa molts anys, altres hi heu arribat fa ben poc. Tinc ganes de representar-vos a tots. 

Tinc ganes de representar-vos perquè sé que us preocupen les mateixes coses que a mi em preocupen: el progrés, el benestar i la seguretat de les vostres famílies. La qualitat d’una societat es mesura, sobretot, en com tracta la seva gent gran i els més petis. Tinc ganes de representar-vos perquè volem tenir les millors escoles, els millors hospitals, la millor assistència domiciliària.
Tinc ganes de representar-vos perquè sé que la precarietat laboral de la gent jove dificulta poder bastir un projecte de vida. Tinc ganes de representar-vos perquè volem que el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre siguin comarques d’oportunitats per a tothom: per a les empreses i per a les explotacions agrícoles, per als professionals i per als pagesos, per als pescadors i els investigadors, per al turisme i la indústria. Per a tothom.

Tinc ganes de representar-vos perquè sé que un país necessita unes infraestructures eficients i sostenibles, que ens comuniquin els uns amb els altres sense malmetre el territori. Tinc ganes de representar-vos perquè el paisatge és el que ens ha fet ser com som i l’hem de protegir. Des dels Ports fins a les muntanyes de Prades, el Montsant, el delta de l’Ebre o les platges del Baix Penedès. Però també les vinyes o els camps d’oliveres del Priorat, la Terra Alta o la Conca de Barberà, els camps de fruiters de la Ribera d’Ebre, els arrossars i les oliveres mil·lenàries del Baix Ebre i el Montsià, els camps d’ametllers i avellaners de l’Alt Camp, el Baix Camp i el Tarragonès.
Tinc ganes de representar-vos perquè sé de la importància que té l’àrea metropolitana de Tarragona-Reus en termes industrials i de recerca. Tinc ganes de representar-vos perquè el solatge i el protagonisme d’aquestes terres en la conformació de Catalunya no ha de ser només un record del passat sinó una aposta de futur. Som el Monestir de Poblet i els sepulcres reials i la indústria química. Som Santes Creus i el Port de Tarragona. Som l’Arc de Berà i la indústria vitivinícola del Baix Penedès.

Tinc ganes de representar-vos perquè sé que somieu el mateix que jo somio. Perquè sí, a la presó, continuem somiant. I treballant. I somiem i treballem per la República Catalana, una pàtria d’homes i dones lliures i honestos. Una República on cap tothom, vingui d’on vingui, parli la llengua que parli. Una República que no pregunti a la gent d’on ve sinó on vol anar. Una República feta de gestos quotidians, d’afirmació col·lectiva, d’esperit constructiu i positiu. 
Ho sabeu prou bé: a nosaltres no ens han vinclat perquè tampoc no us han vinclat a vosaltres. I poden tenir-nos retinguts entre les quatre parets de la cel·la, però no poden impedir que continuem somiant i treballant per un horitzó de llibertat. Com ho feu vosaltres.

Josep Rull i Andreu
Josep Rull i Andreu
Soto del Real
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 4 =

Últimes notícies