HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catEl menyscabament de “la Jaimitada”

El menyscabament de “la Jaimitada”

Menyscabar la manifestació a Madrid dels independentistes catalans de “jaimitada”, al periòdic El Mundo, demostra i pretén menystenir els més dels 100.000 manifestants que van inundar el centre de Madrid. Al Paseo del Prado, de tanta gent concentrada, vam trigar més de dues hores a recórrer el darrer quilòmetre fins a arribar a Cibeles. I no només El Mundo, també els altres rotatius de Madrid només hi dedicaren comentaris despectius en tots els seus aspectes. El País va ser l’únic que va donar la notícia en portada, però advertint que 500 policies vetllarien per la seguretat, advertint la possible violència. Les televisions gairebé no en feren menció. Sí que hagué un comentari dels 18.000 manifestants, segons els recomptes de la policia nacional. Tot el que ve de Catalunya, si bé saben recollir els impostos i són milers de milions que mai retornen, res té cap importància; “el desprecio es el mejor aprecio”. Veient tants milers de manifestants amb estelades i pancartes al cor de Madrid, senten el rosec del corcó pel seu interior. “Una de las democracias más avanzadas del mundo” ha de permetre la manifestació i la policia que la rodejava es va comportar educadament. Però encara avui, havent passat dies, no poden comprendre com tanta gent, milers i milers, viatjaren a Madrid a reclamar una justícia “democràtica” pels presos polítics i el dret a decidir. Casado indignat insinua que són els partits polítics els que paguen a la gent per anar a manifestar-se i vol prohibir les assignacions als partits que “quieren romper España” pels vots que recullen a les eleccions i les candidatures. No entenen els sentiments de la gran majoria dels catalans que siguin capaços d’omplir carrers a centenars de quilòmetres del llocs on habiten, pagant de les seves butxaques. Ells a la Plaza de Colón en van reunir menys, pagant-los els autocars per desplaçar gent de l’extrema dreta de tota Espanya i fent-ne propaganda els periòdics i televisions com un fet excepcional. La voluntat de no voler entendre la veritat del que succeeix, excloent-t’ho de la seva agenda, els porta a tancar els ulls i fotre-se’n parlant de “jaimitada”. Tampoc entenen com tanta gent, cantant i pacífica, rebent més d’un insult pel carrer no van provocar cap incident, ni cap destrucció del mobiliari urbà. Menyscabament tot; comprensió cap! I el menystenir els delata davant l’evidència del fet.

La voluntat de no voler entendre la veritat del que succeeix, excloent-t’ho de la seva agenda, els porta a tancar els ulls i fotre-se’n parlant de “jaimitada”.

La corrupció del PP a tots nivells, el desprestigi de la justícia espanyola “controlada” pels mateixos corruptes, admetre Vox com a acusació particular al judici del procés i la corona sospitosa de greus irregularitats; tot és un escàndol! Mentre que Maroto s’atreveix a amenaçar, referent-se a la manifestació, “…eso  con Casado no volverá a suceder en Madrid”. El dret de manifestació i d’expressió no hi cap a la seva Constitució. Per combatre els que no pensen com ells ni segueixen el que desitgen, pretenen ressuscitar el feixisme i les virtuts que Espanya va viure després de l’“Alzamiento Nacional”. Arribar milers de catalans a manifestar-se al cor de Madrid malgrat els milions d’euros que s’hi van deixar resulta una gosadia imperdonable. Catalunya ha d’estar sotmesa a la seva voluntat i només hom pot sortir de la capsa quan ho permeti la constitució manipulada a la seva mesura. Borrell se’n fot parlant de democràcia. Bosch, el de SCC, diu que si els presos demanen perdó, se’ls pot alliberar. Tot el que diuen i obren és constitucional. La Constitució són ells i en fan el que en volen. I així marxa Espanya, menystenint els més de 100.000 persones qualificant-los de “jaimitada”, quan ells tenen dret a reprimir i jutjar proclamant-se com els “papanoels”.

Anton Monner
Anton Monner
Cronista de Gandesa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 67 = 77

Últimes notícies