HomeOpinióManel de la Vega: EL 28- A, FEM QUE PASSI!!!

Manel de la Vega: EL 28- A, FEM QUE PASSI!!!

Des de la seva entrada al govern espanyol, el partit liderat per Pedro Sánchez ha desafiat nous reptes. En vuit mesos de legislatura hem aconseguit allò que els anteriors governs no han fet en quatre anys de mandat. Hem aconseguit impulsar projectes que milloren la qualitat de vida i el benestar de les persones. El No als Pressupostos Generals de l’Estat ha suposat renunciar a molts del objectius que s’han quedat sobre la taula. Però continuarem amb el nostre esperit de lluita.

Perquè volem recuperar tot allò que els governs de dreta han deixat enrere i els governs independentistes simplement, no han fet. Volem invertir en un futur on estiguem representats tots i totes, sense exclusió. Amb més protecció cap a les dones, les d’un govern feminista, cap als infants, cap als discapacitats, cap al col·lectiu LGTB, cap a la tercera edat; cap a les classes vulnerables i a la vegada més desfavorides. Perquè es tracta de construir una España on hi capiguem tots i totes. On ni el  gènere, ni la orientació sexual, ni la edat, ni la discapacitat física i intel·lectual, siguin un inconvenient per afrontar el dia a dia. En definitiva, un govern de qualitat.

Volem que el nostre territori no deixi de créixer econòmicament per a generar nous llocs de treball, ben remunerats, i continuar potenciant el lideratge de la dona. Un futur on els joves puguin rebre una educació pública, amb la creació de talents que no hagin de marxar de les Terres de l’Ebre. Un futur, on els pensionistes puguin viure d’una paga justa.

Amb el govern de Sánchez hem baixat la taxa d’atur, hem invertit per tal d’eradicar la pobresa laboral amb la pujada del salari mínim interprofessional.  

A nivell territorial, continuem lluitant per matèria educativa, per demanar més ajudes amb beques, per la implantació d’una nova universitat de medicina a la URV de Tortosa, que captaria nous adeptes i futurs professionals que necessitem.

I lluitem pel que creiem que és digne i pel que pensem que és una aportació de riquesa al territori, pels nostres productes amb denominació d’origen, l’oli, l’arròs, la mandarina.

Lluitem, per acabar amb la crisi del sector del cítric, i per conservar allò que fa territori i és patrimoni Agrícola Mundial, les nostres oliveres mil·lenàries.

Vivim en un territori rural i turístic. Vivim en un lloc paradisíac, amb un gran patrimoni cultural, amb un riu que es la font de la vida, amb un paisatge i entorn incomparable. Tenim el Delta, els camps d’arrossos, una costa catalana d’on surten els millor productes gastronòmics, el peix i marisc del Delta. Un govern que lluita contra el canvi climàtic, amb una clara aposta per lluitar contra la regressió del Delta;  i que impulsa aquesta transició energètica que ha de garantir l’Estat de benestar.

En temes de salut, continuem demanant el pla d’inversions que necessita l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre i volem revestir les retallades en matèria de salut portades pel govern de la Generalitat i que afecten als hospitals del nostre territori. Apostem considerablement per millorar en salut, però no renunciem a la construcció d’un nou Hospital a Verge de la Cinta  Donem suport a allò que es necessita per seguir endavant i per fer camí. La qualitat i el caràcter universal del serveis públics de sanitat i educació.

Continuarem treballant per la industrialització, el despoblament i aquells projectes que han de sevir per fer de les Terres de l’Ebre, un dels millors llocs per a viure. Les obres de la A-7, el corredor del mediterrani,  les infraestructures ferroviàries, i el desdoblament de la N-420.

Des del passat dijous 11 d’abril, quan s’iniciava la campanya amb l’enganxada del primer cartell, hem estat 15 dies mobilitzant-nos per aconseguir un país progressista i de qualitat. Rodes de premsa, entrevistes, debats, reunions, “paradetes”, i un llarg etcètera. Tot un conjunt d’actes que es resumeix en una paraula: COMPROMÍS.

Hem escoltat totes les opinions i no ens hem deixat vèncer per la política de l’atac. Perquè som un govern, on el diàleg és un pilar indispensable. Mai adoptarem les mateixes estratègies polítiques que els governs de la confrontació.

Però continuarem treballant, perquè tenim més reptes que assolir, i com deia Miquel Iceta a la seva visita a l’Ebre: “vivim en un territori de possibilitats i avantatges”.

Entre tots i totes, el 28-A, fem que passi.

 

Opinio eleccions municipals 2019
Opinio eleccions municipals 2019
26M Opinió eleccions municipals 2019
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies