HomeOpinióEncaminats a vèncer la pobresa

Encaminats a vèncer la pobresa

Nervis, imprevistos, trucades a deshora, contratemps, problemes… moltes són les paraules prèvies a una recollida d’aliments, però totes aquestes queden eclipsades per les dues paraules posteriors a la recollida: gratitud i satisfacció.

Gràcies als més de 10.000 donants que han fet el seu donatiu i als 700 voluntaris que han participat en la recollida. Gràcies també a la dotzena d’entitats de la ciutat que van participar molt activament en el voluntariat. 
Gràcies a l’equip de coordinació de la recollida, amb persones provinents de les diferents entitats organitzadores. Els uns als altres ens complementem i allí on no arriba un, hi arriba un altre, però sempre treballem junts per arribar més lluny en la nostra lluita contra la pobresa.

Gràcies als mitjans de comunicació que van fer arribar tota la informació de la recollida fins a l’últim racó de la ciutat. Gràcies també a tots aquells que d’una forma o altra heu fet possible l’èxit de la recollida!
I satisfacció perquè després de moltes hores de preparació i molts entrebancs la recollida de primavera del Banc dels Aliments ha aconseguit recollir 27.500 quilos a Tortosa. Satisfacció perquè un cop més, Tortosa ha demostrat la seua solidaritat. La recollida ha aconseguit allò que pretenia: recollir aliments per a les famílies més necessitades de les nostres ciutats.

Aquesta recollida seria necessària a tota Catalunya, però malauradament hi ha moltes poblacions on, per diferents motius, no la poden dur a terme. A Tortosa tenim la sort de comptar amb un voluntariat predisposat i amb una ciutadania entregada a col·laborar per tal de posar el plat a taula dels que més ho necessiten. 

Afortunadament, el treball constant i coordinat de les entitats i institucions està començant a donar els seus fruits: la bossa de pobresa al nostre territori comença a disminuir. De ben segur que si continuem en aquesta línia, amb l’ajuda de tots, cada cop arribarem més lluny i menys gent necessitarà recórrer a les ajudes alimentàries.
Felicitem-nos tots plegats per l’èxit d’aquesta recollida, però tinguem ben present que encara hi haurà moltes més ocasions on haurem de demostrar la nostra solidaritat. Hem de seguint treballant per poder dignificar la pobresa i les persones que la pateixen!

Oscar Ologaray
Oscar Ologaray
Matemàtic i regidor de Junts per Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 2 =

Últimes notícies