HomeSense categoriaDesprés de l’abocador

Després de l’abocador

Tots diuen que no volen generar confrontació entre pobles però és evident que el conflicte de l’abocador de Riba-roja d’Ebre és una realitat de fa temps i ara, amb la judicialització del projecte, és encara més evident. Tretze ajuntaments -onze de la Ribera d’Ebre i dos al Segrià- presentaran un contenciós administratiu conjunt contra el permís d’obres que va concedir la junta de govern de Riba-roja d’Ebre. A la vegada, l’alcalde de Riba-roja ha anunciat que també recorrerà als serveis jurídics per estudiar si aquests ajuntaments estan cometent un delicte de prevaricació o malversació de fons públics. I la fractura és també social. La tramitació del projecte va suposar la creació de la plataforma Ribera Digna, contraris a l’abocador, i fa poc els veïns de Riba-roja es van constituir també en el col·lectiu ‘Riba-roja Decideix’ per a reivindicar el projecte. Mentrestant, les màquines segueixen treballant a la partida de les Valls per enllestir els treballs abans del 17 de juliol, la data límit.

Aquest dimarts, partidaris de l’abocador es van manifestar a les portes del Consell i van assistir al ple de la corporació per fer-se sentir, com ja van fer anteriorment els contraris al projecte, que també van acudir al ple d’aquest dimarts. 
La discussió a la taula de sessions i també entre el públic abans de començar i la judicialització de tota la tramitació constata l’augment de la tensió entre les dos posicions. Potser sense tenir en compte que, aquest estiu, la polèmica s’acabarà, i tant si el projecte tira endavant com si no, després de l’estiu la Ribera d’Ebre haurà de seguir endavant i afrontar els problemes que continuen sobre la taula: el despoblament, el tancament nuclear o la gestió de l’Hospital de Móra d’Ebre. Al setembre, amb el nou curs, passi el que passi, s’haurà de seguir treballant i lluitant colze a colze per fer de la Ribera d’Ebre un territori d’oportunitats i benestar. Per fer això, tothom serà necessari i farà falta mà estesa i un front comú, social i polític, que treballi amb un consens ampli pel futur de la comarca. Si l’abocador de Riba-roja
d’Ebre -acabi com acabi- ho impedeix fer, llavors haurem perdut tots. 

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 21 = 24

Últimes notícies