HomeOpinióJoan Alginet: CALLAR I APLAUDIR

Joan Alginet: CALLAR I APLAUDIR

Fa un temps, em van suggerir, mitjançant esta expressió, quin havia de ser el comportament de qui no mana, per dir-ho d’alguna manera. I, en aquell context, esta afirmació era certa, per molt que no m’agradés. Les coses anaven i eren així. Amb tot, encara avui, he de fer un gran esforç per acceptar de grat que, a la vida, sempre hi haurà algú que ens farà callar i el que és pitjor, algú que pensarà que tenia, té i tindrà ple dret a fer-ho.

Un altra cosa, però, és dixar de lluitar perquè esta forma de fer i de ser sigui ignorada o que girem la cara a un altre costat perquè allò que no ens afecta directament, simplement no existix. I, així, ens evitem problemes, autocrítiques o càrregues emocionals que no faran altra cosa que obligar-nos a replantejar moltes de les nostres actituds.

Sincerament, si bé a nivell individual aquesta actitud em sembla més que censurable, el que és inaudit és que s’extrapole a l’àmbit institucional o als centres de poder. I allò que és encara pitjor: que siguin els mateixos governants o representants públics els que en facen ús i abús.

Soc conscient que no aporto res de nou amb aquesta reflexió, perquè malauradament és el nostre dia a dia. Però si l’he feta és perquè el que no pot ser és que siguem víctimes i botxins alhora; que fem servir uns estàndards de llibertat, de democràcia, d’igualtat i, en el moment d’exercir els nostres drets, tinguem la certesa, més que la sensació, que ens estan utilitzant; el convenciment, en definitiva, que ens han enganyat.

No hi ha un sentiment més incapacitant que sentir-nos traïts per qui ens ha comprat com a iguals i ens ha venut per ingrats. I, ara; ara de nou, es repetix el mateix escenari, però en diferent color.

La meua crítica respon, òbviament, a la nostra ideologia, però no us estic parlant sense fonament; sense una base objectiva per a fer-ho. En este cas, Mes Deltebre-ERC som la veu de moltes persones que, tant des d’una aportació individual, com en representació d’entitats o associacions del nostre poble han expressat el seu profund desacord amb la manera de fer d’aquells que els van oferir, en el seu moment, complicitat i suport institucional.

I és que no podem fer de les organitzacions ciutadanes instruments al nostre servei. No pot ser que tantes persones, en nom de les associacions o en el seu propi, corroboren que s’han sentit i se senten utilitzades per un organisme públic a qui, tot i el seu esforç

organitzatiu, n’han d’agrair l’existència. Què té de democràtica i justa esta manera d’actuar?

No posem en dubte el coneixement, per part de qui té la responsabilitat de la gestió del teixit associatiu del poble, ens referim i en qüestionem l’actitud. Si més no, aquesta és, entre moltes altres apreciacions o desacords, la inquietud majoritària que ens han transmès.

Penseu, de veritat, que seria tan difícil invertir l’ordre dels elements col·labora i organitza?

Tan senzill com això!

 

Opinio eleccions municipals 2019
Opinio eleccions municipals 2019
26M Opinió eleccions municipals 2019
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

14 + = 20

Últimes notícies