HomeOpinióMeritxell Roigé: Treballem junts per seguir transformant Tortosa

Meritxell Roigé: Treballem junts per seguir transformant Tortosa

D’aquí a molt pocs dies, les tortosines i els tortosins tindran a la seua mà la decisió de fixar quins seran els representants que se situaran al capdavant de l’Ajuntament de Tortosa durant els pròxims quatre anys. Les eleccions municipals marcaran les actuacions que la ciutadania vol que es facin realitat a nivell municipal en l’escenari més immediat, però que també dibuixaran l’horitzó a més llarg termini i cap a on s’encaminarà Tortosa en el futur. Davant aquesta decisió, la candidatura que encapçalo, Junts per Tortosa, ens presentem amb l’aval de la feina feta, que ha servit per capgirar la ciutat, millorant molts aspectes a nivell social, urbanístic i també de funcionament. Però també ens presentem amb la solidesa d’un equip que viu Tortosa a peu de carrer, que està arrelat al teixit d’entitats de la ciutat i que coneix a la perfecció quines són les necessitats de la gent i com abordar-les. Tot plegat es combina amb un altre valor necessari i primordial: la il·lusió per dur a terme un projecte engrescador que faci front als reptes amb determinació.

Perquè Junts per Tortosa és la millor opció per seguir transformant el municipi, en cada àmbit, en cada barri i en cada poble. Som un equip de gent compromesa amb la nostra ciutat i amb el nostre país. Un equip que va més enllà de la suma de persones, amb capacitat i energia. I a la vegada, realista: perquè el programa electoral amb el qual ens presentem fixa actuacions que es podran fer en els pròxims quatre anys, i que, a diferència d’altres, no fan volar coloms. La nostra aposta per fer una Tortosa encara millor s’estructura en 14 eixos temàtics, amb gairebé 200 propostes en total. Actuacions que van adreçades a seguir millorant urbanísticament el nostre centre històric, amb la recuperació de zones com el barri del Castell amb el nou passeig de les Cultures i l’arranjament dels carrers i places de l’entorn, però també amb la generació d’habitatges i l’increment d’ajuts a la rehabilitació al conjunt del nucli històric, a més de la implantació de nous equipaments, com un equipament esportiu a l’antic col·legi Sant Josep, que ajudin a dotar de més vida el barri.

Un programa que preveu importants millores urbanístiques en altres zones del municipi, com la urbanització dels terrenys de Renfe, la transformació dels carrers Cervantes i rambla Catalunya, la reconversió de la plaça de l’Ajuntament en un espai d’un sol nivell per a les persones o de la plaça d’Alfons XII, que també inclou la modernització del pàrquing subterrani. Un model de ciutat que també aposti per la generació d’activitat econòmica, afavorint la implantació de noves empreses i indústries, o impulsant els emprenedors amb més ajuts. On la cultura segueixi sent un eix fonamental, com demostrarem al 2021, quan Tortosa serà la Capital de la Cultura Catalana. Fins aleshores, ens prepararem a fons ampliant dos dels equipaments culturals més destacats: el Museu i el teatre auditori Felip Pedrell, així com transformant les antigues naus d’Indo, a Ferreries, en un espai cultural per al barri i la ciutat.

Amb la voluntat que Tortosa aculli grans esdeveniments, com el que aquest juliol viurem amb els World Sports Games i que, a més de fomentar els valors de l’esport, ens projectaran també com a destinació turística. On els esports segueixin sent una de les grans apostes, millorant equipaments, com l’ampliació del Win, i projectant-ne de nous, com la futura pista d’atletisme que hem de poder iniciar, una vegada disposem definitivament dels terrenys on s’ha d’executar. Fins aleshores, ja hem posat en marxa l’actuació de millora de l’actual tartan, per facilitar l’activitat dels nostres atletes.

Una ciutat més bonica, més respectuosa amb el medi ambient, amb més carrils bici, amb més aparcaments gratuïts tant per a cotxes com per a motos, i l’allargament del passeig a peu de riu des de l’embarcador fins al Museu. Amb més oportunitats per als joves i el reforçament de l’oferta acadèmica i universitària.

En definitiva, una Tortosa més enfortida. Per aconseguir-ho cal un treball conjunt, perquè junts tindrem més força i junts, el resultat serà millor.

 

Opinio eleccions municipals 2019
Opinio eleccions municipals 2019
26M Opinió eleccions municipals 2019
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + = 13

Últimes notícies