HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catMontse Garcia: El canvi que Tortosa necessita

Montse Garcia: El canvi que Tortosa necessita

Ni recordo  ja les vegades que caminant per Tortosa amb Jordi Jordan ens han aturat molts tortosins i tortosines per fer-nos arribar moltes de les seues preocupacions. Que si l’enllumenat dels carrers és fosc i per la nit no es veu res, que si les voreres i els vials no s’arreglen des de fa anys i la gent ha d’anar sortejant forats, que si el contracte de recollida d’escombriaires no es compleix i els carrers continuen bruts i és que 12 anys de governs convergents sempre amb el suport d’ERC  ha donat molt de si.

Però  Jordi Jordan fa anys que, a peu de carrer, i no només ara que són eleccions, ha recullit moltes de les propostes que Movem Tortosa porta al seu programa. Durant els darrers quatre anys s’ha reunit amb multitud d’associacions, de comunitats, d’experts, i en definitiva, de ciutadans i ciutadanes que li han permès crear un programa per a les persones i amb les persones. L’objectiu bàsic és mirar a Tortosa amb ulls de futur, recuperar l’esperit de capital i convertir la ciutat en un pou d’oportunitats que la faci atractiva per a viure i per ser visitada.

El projecte de Movem gira al voltant de tres grans eixos, l’econòmic, el sociocultural i el patrimonial.

El punt més important és impulsar l’economia de la ciutat, fomentant la implantació de nous comerços, noves empreses i nous projectes que impulsin a la vegada l’ocupació de qualitat i per tant puguin atraure a la població. Aquesta no és tasca fàcil, però com diria alguna celebritat … “la forma de iniciar és deixant de parlar i començar a fer” després d’anys d’estancament on l’actual govern convergent i ERC ens ha portat: hem perdut 2300 habitants i tot i això som de les ciutats de Catalunya amb més atur i índex de pobresa.

El primer pas és impulsar i posar al dia els dos polígons industrials de la ciutat, així com la creació d’un centre per impulsar empreses innovadores i crear un seguit de polítiques de suport a nous emprenedors i pimes. Volem crear una xarxa d’espais coworing així com una borsa de locals comercials així com estudiar fórmules de crèdit municipal que ajudin a finançar tot tipus d’iniciatives empresarials. Cal posar les bases per generar riquesa.

A nivell social, volem convertir Tortosa en una ciutat més amable, còmoda i atractiva per viure i conviure. Que els ciutadans i la gent del voltant tingui més oportunitats, però també per que si senti a gust i la gaudeixi. En aquest sentit, el primer projecte és la construcció de tercer pont, que descongestionarà tot el centre de la ciutat i permetrà reequilibrar urbanísticament la ciutat.

Un altre punt important és el desenvolupament  definitiu dels terrenys de Renfe, després d’anys de promeses de convergents i ERC, per convertir-los en un gran pulmó verd que sigui una prolongació del Parc Teodor Gonzàlez, combinant-ho amb espais comercials, d’oci i de restauració per fer de Tortosa una ciutat més atractiva i moderna.

A nivell social també volem que les persones gaudeixin de segones oportunitats i d’un envelliment actiu, per aquest motiu impulsarem polítiques socials com un pla de rescat social que deixi enrere una visió caritativa i parli d’empoderament de la ciutadania, on també hi ha d’haver una oficina municipal de mediació per evitar els desnonaments que silenciosos però reals es produeixen també sovint a Tortosa.

També, i molt important, el projecte de Jordi Jordan aposta per un augment de l’oferta educativa, ja que creiem que seria primordial per a la nostra ciutat la implantació de més estudis de cicle mitjà i superior així com de graus i estudis universitaris. L’increment d’estudiants a Tortosa fomentaria el lloguer d’habitatges, l’economia del petit comerç, i com no, la contribució a la creació de nous talents. Volem ser també una ciutat jove.

Finalment, el tercer eix, i un des més importants, és la creació d’una regidoria de patrimoni històric que planifiqui a llarg termini la recuperació i la transformació del nucli antic de la ciutat per tal de convertir-lo en un atractiu turístic que creï riquesa durant tot l’any. La idea és recuperar els més de sis quilometres de muralles i fortificacions i convertir-los en un producte turístic únic al país. Impulsant també la rehabilitació i transformació del castell de Tenasses, la dinamització del call jueu, i la recuperació del barri del Castell i de Sant Jaume, així com una verdadera rehabilitació de gran part dels habitatges. No cal que recordi que Jordi Jordan porta anys fent bandera d’aquesta qüestió perquè s’ho creu de veritat i estima el patrimoni després d’haver estat més de 7 anys president dels Amics dels Castells i Nucli Antic. Perquè hem de recordar que tenim un patrimoni cultural històric inigualable i l‘hem de recuperar i convertir en un dels eixos del motor econòmic de la ciutat.

Esperem doncs, que aquesta vegada sí, després de 12 anys de governs convergents i ERC s’obri una nova etapa política a la ciutat, de canvi, caminant cap al futur, amb propostes positives i molt necessàries que ens tornin a fer sentir orgullosos de ser tortosins i tortosines i que puguem mirar amb més esperança i optimisme el futur de la nostra estimada ciutat. És l’hora del canvi. És l’hora de moure Tortosa.

Opinio eleccions municipals 2019
Opinio eleccions municipals 2019
26M Opinió eleccions municipals 2019
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 25 = 26

Últimes notícies