HomeOpinióEnric Roig: Va d'economia, de gestió i benestar

Enric Roig: Va d’economia, de gestió i benestar

La política respon al fi per al qual va ser creada: el servei al ciutadà. Una funció necessària que pot assumir-se des de la resposta a les necessitats del conjunt de la societat. També des de la adequada gestió dels recursos públics, i fins i tot des de la necessària ajuda que les persones puguin administrar els seus béns i les seves pròpies vides, amb una tendència cap a la prosperitat garantida pel suport públic que ofereixen els serveis i l’aplicació de polítiques que responguin als reptes socials, en constant evolució. Això és fer política. Política matisada des de posicions ideològiques, però sobretot política que prioritzi la finalitat pel qual va ser creada i eviti els subterfugis que allunyen el ciutadà d’aquest concepte de servei públic que aporta solucions.

De vegades, l’exercici de la política es desvia d’aquests objectius. Quan això succeeix, el ciutadà deixa de ser una prioritat, tal com ja ha passat en algunes formacions polítiques, instal·lades en la faula dels llebrers i els conillers: aquesta en què els seus protagonistes aprenen que més val no perdre el temps elucubrant sobre els perills que ens amenacen, ja que realment corren el risc de sucumbir davant seu.

La Tortosa d’avui dia és un exemple d’aquestes polítiques i de la mateixa visió. De què va Tortosa? Va de moltes coses, de llibertats i de democràcia, òbviament, però especialment va de desenvolupament industrial i empresarial, de generació de riquesa i ocupació, especialment per als més joves, del necessari desenvolupament industrial de Tortosa, optimitzant els recursos energètics dels polígons industrials que permeti la seva transformació i l’arribada de noves empreses i amb això, de nova ocupació a Tortosa.

Va de tot això, però també va del comerç de la nostra ciutat, sector necessitat d’un projecte estratègic que aporti recursos, talent, innovació i emprenedoria a un sector vinculat al turisme, un altre segment d’activitat que ha de potenciar-se en aquesta Tortosa adormida en la que vivim, que no sap molt bé quin és el seu projecte de ciutat, quins seran els recursos i com a dinamitzar el seu potencial turístic, amb un turisme de qualitat sustentat en el riu Ebre i en la marca Reserva de la Biosfera amb una ciutat la imatge ha d’estar molt cuidada, i no és el cas.

L’organització i la resolució dels problemes dels ciutadans només és possible des de la convivència col·lectiva que ordena l’exercici de la política, una activitat orientada a la presa de decisions aplicades al ciutadà que n’és el protagonista. Aquesta és la visió dels i les socialistes, la definició de política que exercim diàriament i també el motiu pel qual treballem cada dia: oferir el millor de nosaltres mateixos al ciutadà.

Els i les socialistes treballem instal·lats en aquest concepte de política necessària i útil oberta a tots aquells que es mostrin identificats amb aquest concepte de servei públic des del qual convidem a l’electorat orfe de suport, millores i serveis, instal·lats en la reflexió sobre de què va tot això o de si són llebrers o conillers, a formar part d’un projecte transversal i integrador, compromès amb les persones, amb Catalunya i amb Tortosa

 

Opinio eleccions municipals 2019
Opinio eleccions municipals 2019
26M Opinió eleccions municipals 2019
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies