HomePolíticaVotar Puigdemont al Parlament Europeu

Votar Puigdemont al Parlament Europeu

Ja fa dos mesos que es va endegar l’actual cicle electoral. Arran la decisió de la Junta Electoral de Zona d’obligar a treure l’estelada que hi havia a l’entrada de Tortosa vaig permetre’m fer-vos arribar una reflexió sobre la qüestió. Coherent amb la meva independència política des de les conviccions democràtiques, sobiranistes i socialistes, vaig suggerir que es votessin aquelles candidatures que incorporessin la reivindicació independentista com a eix de les seves propostes. Els resultats han evidenciat que la meva opinió, al marge del partit pel qui tinguessin preferències, era coincident amb la de la majoria de la ciutadania tant al conjunt de Catalunya, com a la circumscripció electoral, les Terres de l’Ebre i especialment a la ciutat de Tortosa on el 50,10 per cent va optar pels partits independentistes enfront del 36,33 per cent dels partits del 155 i el 12,26 per cent del defensor del dret a decidir sense esmentar la independència.

Posteriorment, davant la previsió  de l’anunciada victòria general del PSOE i la possibilitat que arrossegues els vots pel Senat, vaig adreçar-me a tots els que demanaven la meva opinió per suggerir que, amb independència de l’opció personal de cadascú, es votés en bloc per la candidatura d’ERC al Senat atesa la possibilitat que guanyés el PSOE. El vot aclaparador per ERC féu que dels 4 senadors a escollir a  la demarcació de Tarragona, 3 fossin d’ERC i per al conjunt de Catalunya 11, a més de 2 de JxCat, dada que suposa la realitat de 13 independentistes per 3 del PSOE.

Ara són les eleccions municipals i les eleccions europees les que demanen la nostra atenció. En les actuals circumstàncies per als que som demòcrates hi ha qüestions que estan per sobre de les altres i la que està per sobre de totes és el dret a decidir el nostre futur com a poble avui sotmès i, si som sobiranistes, a més lluitar per assolir la independència.

Pel que fa als comicis municipals a Tortosa em reitero en la meva opinió de votar aquelles candidatures que es manifestin sobiranistes sense cap reserva, independentment dels seus programes municipals i de les persones que les integren (hi ha per poder escollir des de qualsevol ideologia).

Quant al Parlament Europeu soc del parer que la persona que més ens convé votar es el president legitim de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, exiliat a Brussel·les, que és qui des de fa dos anys ha estat trametent arreu del món el missatge de la Catalunya oprimida per l’Estat espanyol mitjançant les seves institucions de govern, els tribunals, la policia i la premsa nacionalista espanyola; i també la voluntat de decidir lliure i democràticament el seu futur. El paper de Puigdemont es pot  multiplicar per mil si assoleix la condició de diputat al Parlament europeu  .

Les darreres operacions de l’Estat espanyol per dificultar la presentació de Carles Puigdemont han estat evidents. La decisió de la Junta Electoral Central; la pressió dels partits nacionalistes espanyols i la marxa enrere dels tribunals d’Espanya pel pànic que tenen a veure’s en evidencia davant els ulls de tot Europa. Al final, Carles Puigdemont es pot presentar encapçalant la candidatura Junts. Ara cal que se’l voti perquè pugui sortir elegit.

Per altra part, el fet de votar Puigdemont no posa en perill la possibilitat de ser elegit també diputat europeu del vicepresident legítim de la Generalitat Oriol Junqueras, empresonat a Madrid. El fet de presentar-se amb una candidatura formada amb altres partits (Bildu i el Bloc Nacionalista Gallec) li permetrà obtenir vots de diversos territoris espanyols, el País Basc i Galícia en particular; a més d’això, el rebuf de la contundent victòria a les eleccions generals tant al Congrés com al Senat l’afavoreix molt.

A la vista de tot això em permeto demanar als votants d’ERC a les eleccions municipals, que així ho creguin oportú a la vista de la meva reflexió, que donin suport a la candidatura de Carles Puigdemont al Parlament Europeu. Vull recordar que fa un mes vaig demanar als votants de JxCat al Congrés dels Diputats votessin la candidatura d’ERC al Senat Espanyol. Un miler de votants de Tortosa van fer-ho, com consta a la vista d’encreuar els resultats dels vots al Congrés i al Senat. El gandesà Miquel Aubà  (ERC) va veure consolidada la seva posició com la persona més votada a la circumscripció.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

40 + = 48

Últimes notícies