HomeOpinióEnric Roig - La Política del 12%

Enric Roig – La Política del 12%

Avui dia, més de 2.000 persones estan desocupades a Tortosa, un 12% de la població. A ells em dirigeixo, amb la resta dels veïns d’aquesta ciutat. I em dirigeixo a vosaltres perquè, tot i comptar amb una xifra d’atur reduïda -si la comparem amb la major part dels municipis d’Espanya- és un índex d’atur impresentable, superior al 10% a més d’haver-se convertit en un senyal d’identitat que aquest país exhibeix sense vergonya, a la resta d’Europa.

Aquest percentatge d’atur revela que la ciutat té necessitats i que aquestes necessitats, no s’estan atenent adequadament. No s’ha implantat una política econòmica i industrial amb el potencial suficient per dinamitzar les estructures productives de Tortosa i els seus pobles, adaptant-les als temps actuals, diversificant i obrint nous camins que sense dubte, seran noves oportunitats per als nostres aturats.

Però no només això: també generaran les condicions necessàries perquè aquestes estructures aventurin la reindustrialització que necessita Tortosa, adeqüi els seus principals sectors productius a les exigències de competitivitat actuals i ofereixin l’atractiu necessari per provocar l’arribada i implantació de noves empreses. I amb això, la creació de nous llocs de treball. I això no ha passat perquè durant els últims anys, Tortosa no ha tingut un projecte de ciutat, ni un projecte econòmic. Parlem d’un projecte que ofereixi oportunitats a les persones, que solucioni els seus problemes i la vida als barris, perquè resolent els seus problemes evitarem que els joves hagin de sortir fora a buscar una feina.

La candidatura que represento sí que compta amb un projecte per a Tortosa, un projecte que oferim als seus veïns per millorar la ciutat en què vivim. Volem que vinguin empreses, per això anem a dotar els polígons industrials i a altres estructures productives dels recursos necessaris per a garantir el seu atractiu, millorant els seus recursos energètics i de gestió, i introduint mesures que fomentin la implantació d’empreses.

És un fet que l’àrea i regidoria de promoció econòmica i ocupació serà una pedra angular en el meu projecte, que contempla el foment de la indústria energètica i agroalimentària, la creació de clústers industrials, la transició energètica i l’aplicació de mesures que fomentin un creixement del comerç paral·lel al creixement del turisme. Crearem un Observatori de la Indústria, el Comerç i el Turisme que coordini la reindustrialització de Tortosa, donarem suport als joves emprenedors amb microcrèdits, crearem la regidoria d’Habitatge per impulsar un Pla d’Habitatge que beneficiï a tots, juntament amb l’Oficina d’Habitatge que permeti actuar al casc antic de la ciutat i donar-li major significat, més enllà de ser l’escenari de la festa del Renaixement.

També demandarem les infraestructures que necessitem del Corredor Mediterrani, la millora en les nostres autovies i comunicacions i en definitiva, aquelles actuacions que considerem Tortosa necessita, i que han estat ficades en un calaix durant massa anys. Ara és el moment, el moment d’aconseguir la Tortosa que vols, un Tortosa per treballar, avançar viure i gaudir. Ara és el moment. Ara Socialistes Ara Roig!

 

Opinio eleccions municipals 2019
Opinio eleccions municipals 2019
26M Opinió eleccions municipals 2019
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies