HomeOpinióXavier Faura - Canviar per millorar

Xavier Faura – Canviar per millorar

Canviar per millorar. Aquest ha estat el nostre lema de campanya perquè l’equip humà d’ERC-Tortosa Sí considera que la nostra ciutat necessita un canvi en la manera de fer política per avançar. Fa falta transparència, honestedat i un Ajuntament més obert a la ciutadania. I aquest canvi en la manera de fer política és l’eix transversal del nostre programa de govern, un programa que posa les persones al centre, que prioritza el benestar social, la dinamització de l’activitat econòmica i la millora de la mobilitat.

Durant les últimes setmanes s’ha constatat que només hi ha dos projectes de ciutat: el convencional, és a dir, el de sempre, el dels retrets o bé la Tortosa Republicana, una Tortosa compromesa amb les llibertats, que es rebel·la contra la injustícia que significa tenir presos i preses polítiques i exiliats i exiliades, només per haver-nos deixat votar. No podem oblidar la jornada històrica de l’1-O i, personalment, tampoc puc oblidar quan el setembre del 2017 el Parlament em va nomenar president de la Sindicatura Electoral de Tarragona per al referèndum.

La Tortosa Republicana és aquella que aposta per les polítiques socials i d’igualtat de gènere, per la cohesió social, pel petit comerç, per una ciutat pensada per a les persones. Una Tortosa amb vocació territorial, perquè les Terres de l’Ebre seran més fortes si fan pinya i deixen de banda localismes que fa massa dècades que arrosseguem. Tortosa ha d’exercir de capital de les Terres de l’Ebre i ho ha de fer de manera generosa, teixint complicitats amb la resta de municipis ebrencs i, a la vegada, treballant en xarxa amb la resta de ciutats del país.

Estic convençut que serà des del municipalisme que es reprendrà el camí de construcció de la República catalana. Hem de fer municipis que es basen en els valors republicans, que posen la ciutadania al centre de la governança, que treballen per la igualtat efectiva entre homes i dones, que converteixen l’educació en la principal eina de transformació social, que gestionen el model urbanístic des de la responsabilitat i dinamitzen l’economia. I no tingueu cap dubte que així ho farem a Tortosa, una ciutat moderna que s’obrirà al riu amb els passejos fluvials que habilitarem als dos marges de l’Ebre. Uns passejos que permetran millorar la mobilitat a la nostra ciutat, que dinamitzaran l’entorn, i que el faran més saludable.

També el mercat s’obrirà al riu, és a dir, farem vidriades algunes de les parets laterals per tal d’afavorir l’entrada de llum a l’edifici de l’arquitecte Joan Abril. Volem que el mercat municipal es converteixi en un pol de dinamització turística i potenciar aquest espai com un aparador dels productes de proximitat, dels productes amb la marca Reserva de la Biosfera, on els visitants puguin tastar-los, on es pugui cuinar, com passa a la majoria de mercats de les capitals europees.

Creiem que el turisme ha de ser un dels motors de l’economia local perquè tenim una riquesa patrimonial enorme. Però no n’hi ha prou en tenir-la, l’hem de fer valdre tota aquesta riquesa. I, en aquest sentit, és imprescindible recuperar el conjunt de muralles i fortificacions, un dels més importants de la Mediterrània amb una extensió de prop de 7 quilòmetres de perímetre. També és urgent actuar al nucli antic, un altre dels espais que atreu els visitants però on cal una política d’habitatge que afavoreixi que els tortosins i tortosines tornen a viure en aquest barri, on fa 55 anys vaig nàixer i on la meua activitat professional em porta cada dia.

En definitiva, Tortosa pot esdevenir una ciutat dinàmica, moderna, respectuosa amb el medi ambient, saludable i que pose a les persones al centre de totes les seues polítiques. Així és com serà la Tortosa Republicana.

 

Opinio eleccions municipals 2019
Opinio eleccions municipals 2019
26M Opinió eleccions municipals 2019
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 43 = 49

Últimes notícies