HomeOpinióTortosa somiada

Tortosa somiada

Celebrades les eleccions municipals amb els resultats de tots coneguts i pendents de saber els pactes possibles i la constitució del nou equip de govern municipal, un pot començar a somniar en com es plasmaran en la realitat les propostes incloses als programes dels partits que van concórrer a les eleccions.

Esperen que, d’aquí a quatre anys, quan s’acabi el període de mandat i es convoquin noves eleccions, ja es disposarà d’un nou pont sobre l’Ebre; que el barri antic haurà fet un gran canvi amb les reformes ja iniciades, s’hagi fet tota la urbanització de l’entorn de la catedral i el barri del Castell, que el passeig de les Tres Cultures sigui una meravella, que a la zona antiga un gran nombre d’habitatges s’hagin rehabilitat i hi hagi residents; que els terrenys de l’estació de Renfe s’hagin convertit en un gran actiu urbanístic i de fet un veritable centre urbà; que l’espai dels Josepets s’hagi transformat incloent diverses serveis; que s’hagin ampliat el museu i l’auditori Felip Pedrell; millorat i allargat el passeig al llarg del riu…

I, més enllà de l’acció municipal, que s’hagi fet l’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta i el seu sempre retardat pàrquing, que el tram de Vinallop a Tortosa de la C-12 s’hagi desdoblat i construït el túnel sota la plaça de la Corona d’Aragó, que s’hagin ampliat els estudis universitaris…

Tot l’anterior molt positiu, i tenim l’esperança ferma que siguin realitats.
Tot, però, quedarà molt coix si no s’aconsegueix un potent rellançament econòmic. Aquesta zona està molt aturada. Més encara, en retrocés en relació a altres àrees limítrofes, o en comparació amb el conjunt de Catalunya o del País Valencià. La major part dels joves han de marxar fora per a tenir feina. La pregunta més substancial per als propers anys és: quants llocs de treball es creen? Quantes empreses?

No tot depèn de l’Ajuntament i afecta tota la zona, no només a Tortosa, però aquesta té més obligació de convertir-se en un veritable motor econòmic que serveixi per a ella mateixa i per a tots els pobles de les comarques veïnes.

Daniel Arasa
Daniel Arasa
Periodista i professor de periodisme (jubilat)
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 2 =

Últimes notícies