HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catDel Blandi Blub a l'Slime

Del Blandi Blub a l’Slime

Diuen que tot torna i que tot està inventat. El mode bucle afecta des de l’alta costura fins a les ideologies més recalcitrants i, per descomptat, un dels negocis més lucratius del planeta: les joguines. A hores d’ara poca gent deu desconèixer què és això de l’Slime, també anomenat moc de goril·la. Una substància llefiscosa, humida, amorfa i manipulable que quan jo era menuda ja anava pel món amb el nom de Blandi Blub. Juraria que nosaltres li dèiem moc d’elefant i no de goril·la, i que es presentava en pots estàndard, no gaire grans, i d’un sol color: el verd, per semblar-se encara més a la substància que pretenia emular: el moc.

L’Slime d’ara, que vol dir fang o líquid bavós en anglès, es presenta en una gran varietat de formats, grandàries, colors i fins i tot textures. N’hi ha de més llefiscós, de més sòlid, en boletes, sense boletes, amb purpurina, fluorescent… Ara bé, tot i que asseguren que en quantitats molt reduïdes, continua portant una substància d’alta toxicitat: l’àcid bòric. En alguns col·legis n’han prohibit l’ús per curar-se en salut, però l’Slime continua sent Trending Tòpic a les xarxes socials, sobretot a les més populars com Instagram i YouTube, on abunden els tutorials que t’ensenyen a fabricar-lo a casa, amb o sense àcid bòric.

Com el Blandi Blub i l’Slime, les velles ideologies ultradretanes han ressorgit per demostrar que el que va triomfar fa unes quantes dècades pot tornar a escampar-se com la pólvora i de fet de l’estat bategant ja han passat a la primera plana política. És igual que continguin substàncies tòxiques i cancerígenes, la desmemòria és terra adobada i en un temps en què tot avança a ritme frenètic l’Slime no només arrasa entre el públic infantil sinó que aquells pares que jugaven amb Blandi Blub reconnecten amb la seua infància i fan servir els mocs de goril·la per rebaixar els nivells d’estrès.

Roser Royo
Roser Royo
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

68 + = 77

Últimes notícies