Il·lusió i treball per seguir transformant Tortosa. Comencem!

Dissabte passat, 15 de juny, va ser un dia especial. Va ser el primer dia del mandat municipal a l'Ajuntament de Tortosa per als pròxims quatre anys i que, novament, tinc l'honor de presidir com a alcaldessa. El fet que la ciutadania diposités en el nostre projecte i en la meua persona la confiança majoritària per seguir encapçalant el govern municipal és un fet que he d'agrair molt especialment. Es tracta de l'aval a tota la feina que hem anat desenvolupant en els últims anys i un reconeixement a les propostes que hem posat al damunt de la taula per continuar tirant endavant la ciutat. Gràcies a tots i a totes.

Com ja vaig dir durant el discurs d'investidura, a la ciutadania és a la que ens devem a partir d'aquest moment. Independentment de si ens van dipositar la seua confiança en forma de vot o no. Soc l'alcaldessa de tots els tortosins i tortosines, i ho vull demostrar cada dia, amb el resultat de l'acció de govern que desenvoluparem.

Les circumstàncies i els resultats de les eleccions municipals han volgut que en aquesta primera part del mandat haguem de treballar els regidors i regidores del grup municipal de Junts per Tortosa en solitari al govern. Una gran responsabilitat, pel que suposa de controlar moltes àrees amb molts projectes per endavant, però que va acompanyada d'una gran dosi d'il·lusió i de l'experiència dels que portem anys al servei de la ciutadania. No obstant això, com he repetit en més d'una ocasió, crec que el govern municipal ha de poder incrementar el nombre de grups que el conformen amb vista a disposar de més múscul amb el qual poder tirar endavant Tortosa en totes les àrees d'una manera més ferma. No em cansaré en l'intent de conformar un acord amb la resta de forces de l'Ajuntament, que serà possible amb la generositat de totes les parts pel bé comú que ens uneix a tots: fer la ciutat millor. I allà on no sigui possible arribar a un acord, em permeto apel·lar a la racionalitat i a la voluntat de no posar pals a les rodes, a aquells grups que des de la legítima discrepància política vulguin fiscalitzar el govern des de l'oposició. Que aquesta tasca absolutament necessària en democràcia no es converteixi en un fre constant a l'avenç que ha de seguir fent Tortosa.

Mentrestant, els membres actuals del govern municipal ja hem començat a treballar. A tots els que en formen part els agraeixo novament la implicació que han demostrat amb la ciutat, en el moment d'acceptar incorporar-se a la dinàmica municipal. Se'ns giren moltes hores de treball, reunions fora d'hores, algun maldecap sobrevingut i un servei constant pel que pugui esdevindre. Gràcies, també, a les vostres famílies, per entendre totes les hores de més que requereix posar-se al servei de la ciutadania. Treballar pel teu municipi és una de les fites que més ens poden satisfer, com a ciutadans i ciutadanes. Una feina que no només es fa des de l'Ajuntament, sinó que seria gairebé impossible de fer sense el suport i la col·laboració estreta del teixit associatiu. Amb ells també reforçarem els lligams durant aquests quatre anys, perquè sense les entitats i associacions no s'entendria l'acció de govern de l'Ajuntament.

No em canso de repetir que Tortosa és un municipi i cinc pobles. És la nostra voluntat, el nostre compromís i el nostre primer i únic objectiu millorar-la en el seu conjunt, barri a barri i poble a poble. Volem seguir actuant a cada part de Tortosa, amb qüestions que en alguns casos marcaran el futur a mitjà i llarg termini de la nostra ciutat. Actuacions urbanístiques que seguiran transformant el municipi, i que seguiran mirant també cap al nucli històric per fer una embranzida a la recuperació social de l'entorn; actuacions en l'àmbit de l'atenció social per a tots els col·lectius que així ho necessiten, ja siguin persones grans, infants, gent de mitjana edat, persones a l'atur o necessitades per algun altre aspecte. En l'àmbit econòmic, per seguir enfortint el nostre teixit comercial i industrial, tant per als petits comerciants com per a les grans indústries. En aquest sentit, en poques setmanes podríem tindre la confirmació d'una gran notícia que permetria reforçar l'activitat econòmica a la ciutat. Un altre focus del nostre treball estarà en l'esport, que continuarem potenciant des de la base i a nivell d'equipaments, o la cultura, perquè continuï suposant una important eina de desenvolupament i promoció de la ciutat.

Tenim molta feina a fer durant els quatre anys que venen. I volem ser dignes de la responsabilitat que la ciutadania ens ha donat per dur-la a terme.