HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catEls World Sports Games, un repte il·lusionant per fer ciutat, territori i...

Els World Sports Games, un repte il·lusionant per fer ciutat, territori i país

Ha arribat el moment. Ja som a les portes d’inaugurar un dels esdeveniments més grans que organitzarem a Tortosa i a les Terres de l’Ebre, pel que fa a la presència de milers de persones de tot el món que ens visitaran en un període de temps molt curt. Els World Sports Games Tortosa 2019 ja ho tenen tot preparat per arrancar una edició que, com a ciutat i com a territori, hem de saber aprofitar. Des del primer dia, l’acció de govern que hem fet des de l’Ajuntament ha prestat una atenció molt important a l’esport de la ciutat en conjunt, i a les entitats esportives, en particular. Hem treballat de la mà de tots els clubs per organitzar tants campionats com fossen possibles, i del major abast que els calendaris de les competicions ens permetessen.

Ara, l’escenari ultrapassa qualsevol paràmetre que haguem posat en actiu fins al moment: tindrem una trentena de modalitats esportives en competició de manera simultània en diversos equipaments de Tortosa i de vuit poblacions més de la rodalia. En total, més de 3.000 esportistes, d’una quarantena de delegacions d’arreu del món, que vindran durant tota la setmana que ve a casa nostra, a les Terres de l’Ebre. Gent que practiquen esport de manera amateur, però no per això menys vistós. Al contrari: durant els pròxims dies podrem veure algunes competicions que seran molt destacades. De la mateixa manera que, entre els esports que també es disputaran aquests dies, n’hi haurà alguns que per a nosaltres són absolutament desconeguts, però que més enllà del nostre país mobilitzen molts practicants. Deixem-nos seduir per aquestes competicions i acudim a qualsevol dels equipaments. L’accés com a espectadors serà lliure per a tothom, tots els dies i a totes hores. També us convido a participar en els diversos actes culturals que hem organitzat de manera paral·lela, com la Mostra de Jazz o el concert de la banda municipal i el cor LaBinota de tribut a ABBA, que ens ajudaran a oferir una oferta de lleure tan àmplia com sigui possible als nostres visitants.

“Que Tortosa i les Terres de l’Ebre puguem acollir els World Sports Games és una oportunitat que tenim per mostrar les nostres potencialitats com a territori”

Que Tortosa i les Terres de l’Ebre puguem acollir els World Sports Games és una oportunitat que tenim per mostrar les nostres potencialitats com a territori a països que posteriorment poden jugar un paper important en l’objectiu de situar-nos com a destinació. Per tant, és important que siguem capaços de ser uns amfitrions excel·lents, en tots els sentits: des de la mateixa organització, però també amb el resultat de l’aportació dels voluntaris, amb l’atenció dels sectors hoteler, de la restauració o del comerç, i fins i tot amb la calidesa necessària de tota la ciutadania, col·laborant entre tots amb el nostre petit gra d’arena.

Vull agrair molt especialment a la resta de poblacions del territori que hi participaran activament, com a subseus d’alguns dels esports: Amposta, la Ràpita, Deltebre, Roquetes, l’Aldea, l’Ampolla i l’EMD de Jesús, i també a la veïna Salou, que acollirà un dels esports. Entre tots serem capaços d’assumir l’arribada de tantes persones, com també de posar a la disposició dels jocs les nostres instal·lacions esportives en les millors condicions.

Gràcies, també, a la Unió de Consells Esportius de Catalunya i al govern de la Generalitat, que heu greixat la maquinària perquè els WSG fossen possibles a Tortosa, una ciutat de petites dimensions, lluny de les grans capitals del país, que no està tan avesada a acollir esdeveniments d’aquesta magnitud com a altres punts de Catalunya. Us agraïm el suport que heu tingut en tot moment amb l’Ebre. Com també agraeixo al CSIT que ens escollissen ara fa dos anys com a successors de l’anterior amfitriona, Riga (Estònia), i abans que passem el testimoni a Zagreb (Croàcia) perquè acullen els jocs el 2021, i Roma (Itàlia), el 2023. Per tant, l’elecció ens situa al mateix nivell que capitals de països europeus, tot un repte logístic i organitzatiu que afrontem amb ganes, capacitat i il·lusió.

Gràcies a tota la gent de l’organització, que hi esteu dedicant moltes hores des de fa temps. Als clubs esportius, que us hi heu implicat activament per fer possibles les competicions. A la delegació catalana que competirà representant-nos com a país davant de la resta de delegacions del món, i que compta amb un destacat grup de casa nostra. A tota la gent que us heu inscrit per fer de voluntaris, una de les faenes més importants que tindrem aquests dies. A tots els sectors de la ciutat, que ens ajudareu a donar molt bona imatge. Quan acaben els jocs, estic segura que tots vosaltres us haureu fet mereixedors d’una de les medalles més importants que lliurarem aquests dies.

Ànims, força i a gaudir-ne.

Meritxell Roige i Pedrola
Meritxell Roige i Pedrola
portaveu del grup municipal de Junts per Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 83 = 90

Últimes notícies