Cinc anys de llibertat

Enguany es complixen cinc anys de llibertat a les Terres de l’Ebre. Ara que s’apropa el 28 de juny, el Dia Internacional de l’Orgull LGBTIQ+ és un bon moment per a  reivindicar i agraïr les persones que des de fa cinc anys s’han dedicat a defensar la llibertat afectiva a les Terres de l’Ebre, a través de l’associació LGTEBRE. El 27 de juny del 2014, un grup de persones valentes van organitzar la primera marxa per l’alliberament gai al territori. L’èxit d’aquella convocatòria històrica va posar de manifest la necessitat de crear un col·lectiu estable a les Terres de l’Ebre en defensa dels drets del col·lectiu. Durant estos cinc anys el moviment ha anat creixent amb persones que han abocat temps i recursos propis per a donar solidesa al grup. El passat 15 de juny, Deltebre va acollir la celebració territorial recordant el 50 aniversari de la revolta d’Stonewall (Nova York), considerada el punt d’inici de la lluita pels drets i llibertats del col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals, queer i altres orientacions sexuals o identitats de gènere.

Des dels primers matrimonis homosexuals el 2005 fins al sorgiment del moviment social a les Terres de l’Ebre, els mitjans de comunicació locals han sabut donar cobertura a una realitat històrica al territori. Recordo encara els reportatges que es van fer al Diari de Tarragona, on era becaria en aquell moment, dels primers enllaços entre persones de les qualificades del mateix gènere. I anys després seguir de prop també la presentació oficial del col·lectiu LGTEBRE i de les primeres manifestacions amb banderes de l’arc de Sant Martí per les distingides avingudes tortosines.

En un moment en què parlem de despoblament al territori és necessari augmentar també els drets individuals i col·lectius de les persones per a donar-nos una raó més per a poder viure a unes Terres de l’Ebre que accepten totes les diferències individuals i col·lectives.

Anna Zaera
Anna Zaera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 58 = 64

Últimes notícies