HomeOpinióDirect Lending

Direct Lending

Un dels sectors que més ha crescut en els últims anys és el de les energies renovables. De mica en mica s’ha fet un lloc en el teixit industrial buscant el lideratge de la producció energètica i incrementant totes les seves estructures, desplaçant les energies brutes, bàsicament els combustibles fòssils. La crisi econòmica provocada per la situació global i les traves del govern ha fet que, tant les empreses com els ciutadans, hagin tingut moltes dificultats per trobar finançament per qualsevol projecte que volguessin engegar d’aquestes energies. 

És per aquest motiu que el sector renovable ha buscat alternativa econòmica a la bancària, ja que aquests estan en una delicada situació i han restringit els crèdits perquè no volen assumir riscos. Les empreses, per mantenir-se en les millors condicions possibles i tenir un bon finançament per créixer, flexible i a favor dels seus interessos, han buscat formes noves a les habituals i la que fan servir és el Direct Lending (Préstec Directe). Aquest sistema permet prestar diners a les empreses sense cap intermediari a través de capital privat tant individual com corporatiu. La diferència entre aquests i els bancaris rau en el fet que els prestataris no són habituals en el sector privat, i els préstecs són menys restrictius que els bancaris i les empreses renovables que s’han acollit en aquest sistema els ha permès fer innovació i inversió dels seus projectes que van directament, i en positiu, a favor del medi ambient.

Però com tot, aquest sistema en què ha jugat fort el sector privat té les seves mancances quant a les garanties dels préstecs que fan a les empreses, ja que aquests s’articulen amb les accions de l’empresa per garantir-ne la tornada. El tipus d’interès que s’aplica pot ser abonat mitjançant diferents opcions sempre com a garantia total per a l’inversor. És evident que obtenir crèdits no regulats com són els bancaris provoca pertorbacions en les empreses que els fan servir, en aquest cas el sector energètic renovable. Si com sembla, la demanda privada és l’alternativa per a moltes empreses, el govern hauria de fer polítiques compensatòries per impulsar la demanda a través de la despesa pública, tindrien una seguretat tant en la disponibilitat de les seves empreses com en la titularitat, ja que amb els crèdits Direct Lending tot això ho tenen compromès amb la rendibilitat de les empreses, innovació sí però sempre vigilants que el que ens ofereixen no sigui que tinguem gat per llebre. Reflexionem-hi.     

Joan Cunill
Joan Cunill
Tècnic en medi ambient
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies