Una gran Mostra de Jazz

Assagista 

L'estiu és període de Festivals. N'hi ha per tot arreu, de totes les dimensions i de totes les qualitats. També a les Terres de l'Ebre se'n celebren a diverses poblacions, que se sumen a les Festes Majors i altres esdeveniments lúdics i culturals que tenen lloc també durant els mesos d'estiu a la majoria de poblacions.

Pel mateix fet que són molts els festivals i a qualsevol ciutadà no li és possible assistir-ne a gaires, val la pena saber seleccionar allò que és millor. En el que pertoca a la ciutat de Tortosa el mes de juliol ha estat farcit de grans esdeveniments. En primer lloc, els World Sport Games, molt importants per a una ciutat de la dimensió i pes demogràfic de Tortosa i de les subseus. Un  fet únic. Ha tingut lloc també la sempre massiva i ben consolidada Festa del Renaixement, amb molt gran participació ciutadana. Però hi ha hagut un tercer esdeveniment que potser ha quedat una mica ocult tant perquè probablement té poca promoció com per solapar-se o estar cronològicament a la vora dels anteriors, la XXVI Mostra de Jazz. Hi ha anat bastant gent, però en mereixia encara més.

Ha estat una mostra molt notable, amb prop de trenta actes repartits al llarg de cinc dies per molts espais de la ciutat i fins i tot al riu amb el llagut "El Sirgador". Hi ha hagut diversos actes referents a Pete Seeger, participat Tribut a Abba, la banda de música de Tortosa, Big Mama Montse&30's Band, The Jazz Gang, David Viñolas, Golden Beat, Ivan Illic Tetra Pack, Mama Wanga, Gypsy Modern Trio, Beat Voices, Fran Suarez Trio, Jyle Eastwood, Marighi Menraht Jazz Duo, Marti Ventura Trio, Cristina Falcinella Quintet, Lo Jazzman Legend, ScatCrooner, Joana Curto&Ramon Soriano, Incognito, Big Band, Funk Medicine, Debbie Palfreyman&Marc Torres, o el Tarraco Jazz Connection.

Ser ciutats petites fa que fins i tot quan es realitzen coses potents no tinguin als mitjans la presència i repercussió de quan es fa el mateix a una gran ciutat. Un petit exemple em va passar quan vaig entrar a internet per a veure els concerts de la gira per Espanya que en aquestes setmanes feia el fill de Clint Easwood, Jyle Easwood. Em van sortir els que feia a Madrid i Barcelona, però no el de Tortosa, i suposo que tampoc d'alguna altra ciutat petita on actuaria.

És un handicap. Però no treu dir que la XXVI Mostra de Jazz de Tortosa va ser molt bona, i que potser cal en els propers anys incidir més en la promoció, com a mínim a entorns com tota la província de Tarragona i altres parts de Catalunya i Castelló. S'ho mereix. Ho diu, a més, un que no entén de jazz, però sap que altres festivals com el de Terrassa es promocionen més.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article