HomeSense categoriaPer una bona i correcta gestió de les colònies de gats a...

Per una bona i correcta gestió de les colònies de gats a la ciutat de Tortosa

Un municipi que es vulgui considerar modern i ètic té entre els seus objectius bàsics garantir els drets i el benestar dels seus ciutadans. Aquesta és una idea que de ben segur la gran majoria considerem que és lògica i òbvia. En canvi, potser per a alguns no sigui tan evident el fet que el grau de modernitat d’una societat també té a veure amb l’atenció que es dona als animals que conviuen amb els humans. Aquesta reflexió està relacionada amb una de les mocions aprovades, a proposta de Movem Tortosa i el grup municipal del senyor Miquel Albacar, en el darrer plenari a l’Ajuntament de la capital del Baix Ebre. Una moció aprovada per unanimitat i que insta l’Ajuntament de Tortosa a posar una vegada per totes fil a l’agulla per millorar les condicions de les colònies de gats que hi ha als carrers de la ciutat.

L’aprovació d’aquesta moció és una bona notícia que el nostre grup municipal buscava des de feia temps i que fa justícia a la tasca infatigable i completament altruista que des de fa anys du a terme l’associació Progat. Una associació que només l’any 2018 va esterilitzar i vacunar 52 gats. Aquest grup de voluntàries i voluntaris fa aquestes actuacions mogut per l’estima als animals. Però amb la seua tasca també treballa de forma indirecta pel benestar de tots i totes.

I és que tenir cura dels felins que hi ha instal·lats en alguns racons dels nostres barris no és només una qüestió de moral o estima pels animals. És una qüestió que també repercuteix de forma positiva entre la ciutadania. Invertir en la millora de la gestió de les colònies de gats permet, entre d’altres, millorar les condicions de salubritat de l’entorn de les esmentades colònies, actuar de forma efectiva per combatre les malalties que puguin presentar els gats, evitar la superpoblació d’aquests animals o fins i tot, amb una gestió correcta del menjar que se’ls dona, minimitzar les molèsties que poden generar als veïns aspectes com la descomposició del menjar o l’aparició de plagues per la presència d’aquests aliments descompostos.

La moció aprovada al plenari tortosí demana a l’Ajuntament que signi un conveni amb Progat per apuntalar la lloable tasca que està duent a terme aquesta associació. La signatura del conveni, però, no és un premi o una almoina. És una obligació, atès que segons l’ordenança municipal respecte de la tinença d’animals de companyia la feina que està fent ara Progat l’hauria d’estar fent l’Ajuntament de Tortosa. Per això és de justícia  i és urgent signar al més aviat possible aquest conveni. Perquè el consistori tortosí no pot seguir mirant cap a una altra banda mentre un grup de voluntaris es fa càrrec d’una obligació municipal. I perquè fer-se càrrec de les colònies de gats de la ciutat no és beneficiós només per a aquests animals i per als que els estimen. És també un benefici per a tota la ciutat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

24 + = 34

Últimes notícies