HomeOpinióLa nova sala de l’Auditori de Tortosa que alguns han volgut dinamitar

La nova sala de l’Auditori de Tortosa que alguns han volgut dinamitar

Aquesta setmana s’ha posat a prova qui, des de la política municipal, té la voluntat de tirar endavant Tortosa a través de projectes que beneficiïn els seus habitants i les seues entitats, i qui només pensa d’aturar les millores que necessita la ciutat, segons qui és el que les planteja. I ha succeït en un tema que és central al projecte cultural de Tortosa per als pròxims anys: la millora i ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell per construir-hi una tercera sala, que volem que porti el nom d’un dels il·lustres del teatre tortosí, Ricard Salvat.

El ple extraordinari que va tindre lloc dimarts a l’Ajuntament va mostrar el “no a tot” que practiquen determinats grups de l’oposició, que poc pensen a contribuir a fer possible els avenços que ens calen com a ciutat. Movem, ERC, Ciutadans i la CUP van votar en contra que puguem dur a terme l’operació de finançament per construir aquesta tercera sala al Felip Pedrell, que tan necessària és. Les dades ho demostren clarament: a més d’acollir totes les activitats incloses a la programació cultural que programem des de la Regidoria de Cultura, és la seu de la Banda Municipal de Música de Tortosa i de l’Escola Municipal de Música, però també ho és de l’Escola Municipal de Teatre, que cada vegada compta amb més alumnat. Però no només això: l’equipament és utilitzat al llarg de tot l’any per entitats, associacions, centres educatius… que tenen en aquest teatre auditori un espai de referència per dur a terme les seues activitats: concerts, presentacions de llibres, conferències, tallers, jornades, seminaris, assemblees, lliurament de premis, congressos, audicions de final de curs… La llista d’usos de l’actual Felip Pedrell és llarga. En total, les sales existents són ocupades una mitjana de 250 dies anuals, i més activitats que s’hi farien si malauradament no haguéssim de dir que no a moltes perquè coincideixen en dies i hores. I una dada més: l’any passat, la xifra d’espectadors va assolir les 14.500 localitats, un 25% superior al resultat de l’any anterior.

Per tant, no hi ha cap dubte de la necessitat que cal fer-ne l’ampliació. Amb la tercera sala no només volem refermar el paper central que l’auditori té en la cultura de Tortosa, responent a les necessitats de més espais que ens expressen entitats culturals de tota mena, sinó que també ens ha de permetre ampliar el ventall de propostes culturals, amb nous formats teatrals que ara no podem programar per falta d’un espai adient.
I si fos poca la necessitat, al 2021 Tortosa serà la Capital de la Cultura Catalana. Tot un any en el qual les activitats culturals seran l’eix de la vida a la nostra ciutat, i que per tant necessitarem disposar d’espais adequats per programar-les. I volem consolidar el Teatre Auditori Felip Pedrell com un espai de referència cultural al nostre país, perquè això també és equilibri territorial.

Però Movem, ERC, Ciutadans i la CUP van preferir que el govern de Junts no pogués seguir endavant amb la tramitació. Cal lamentar especialment el paper dels republicans, que fa un any, quan formaven part del govern municipal i presidien la comissió en la qual es debatien els temes culturals, van votar a favor del projecte i de la seua contractació. Ara se’n desdiuen i hi voten en contra. Qui hi perd no és el govern municipal, sinó la ciutat. Una gran aportació de tots aquests grups de l’oposició al progrés de Tortosa.

De tota manera, convençuts com estem que és un projecte bo per a la ciutat, no l’abandonem. Continuem treballant per poder-lo executar i que la tercera sala del Teatre Auditori Felip Pedrell sigui una realitat, per a benefici de la cultura i de la ciutadania de Tortosa.

Joaquim Martorell
Joaquim Martorell
regidor d’Esports i regidor del barri del Rastre
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 54 = 63

Últimes notícies