HomeSense categoriaContra el canvi climàtic, actuem-hi també des de l’àmbit municipal

Contra el canvi climàtic, actuem-hi també des de l’àmbit municipal

El canvi climàtic és una realitat de la qual no podem defugir. I ens afectarà cada vegada més si no l’aturem. En un territori com el nostre, on tenim espais naturals tan fràgils com el delta de l’Ebre i hem batallat en lluites com les antitransvasistes, es fa encara més necessària la implicació en la posada en marxa de mesures per combatre els efectes devastadors del canvi climàtic. Estem davant una emergència social i es fa necessari
actuar.

Tot tipus d’institucions, organismes i entitats socials -algunes, del nostre territori- s’han sumat a la Vaga Mundial del Clima d’aquest divendres 27 de setembre. Movem Tortosa, com no podia ser d’una altra manera, també ens hi hem sumat. El manifest fet públic en l’àmbit mundial un parell de mesos abans ho deixava ben clar: l’actual crisi climàtica i energètica és el resultat d’un model de producció i consum que ens posa en risc com a humanitat i que s’acarnissa amb els més vulnerables. Milions de persones corren perill de mort i moltes espècies es veuran abocades a l’extinció si no es posen en marxa accions immediates i contundents per intentar revertir la situació.

Cal emprendre, doncs, una revolució de costums, d’accions, mentalitats i prioritats. Però aquesta revolució no s’ha de fer des de dalt. O només des de dalt. És imprescindible que també la comencem des de baix. És a dir, des dels nostres municipis i les nostres llars. Per això, Movem Tortosa, el principal grup de l’oposició a l’Ajuntament de la capital del Baix Ebre, hem cregut oportú portar al proper ple municipal una proposta que anima el consistori a sumar-se a les institucions que ja han decidit declarar l’emergència climàtica i passar a l’acció. Ja hi ha un punt de partida, que és el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible. Cal revisar-lo i ampliar-lo, per adaptar-lo als nous reptes sorgits en els dos anys transcorreguts des de la seua aprovació.

La nostra proposta inclou la creació d’una Taula Local sobre la Mitigació i l’Adaptació al Canvi Climàtic, justament per fer allò que escrivia unes línies més amunt: cal aconseguir la implicació de tota la ciutadania per anar creant uns nous hàbits i maneres de fer que ens permetin a tots i a totes aportar el nostre granet d’arena per intentar frenar els efectes desastrosos que el canvi climàtic està generant al nostre planeta. En aquesta taula hi haurien d’estar representades tantes entitats i organitzacions de la ciutat com sigui possible. I els acords que en surtin haurien de ser vinculants, per evitar que les propostes i els acords acabin sent només paper mullat.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

69 + = 75

Últimes notícies