HomeOpinióCompromís

Compromís

Obligació contreta per una promesa, una paraula donada. 
Així de simple i de senzill.

Ara hi ha qui vol veure més enllà, però aquesta accepció del diccionari, és la que millor expressa el pacte de Junts per Tortosa (JxT) i el PSC de Tortosa a l’Ajuntament de Tortosa.

No hem d’enganyar a ningú, durant tota la campanya electoral vam dir que el govern de Tortosa, després de les eleccions, hauria d’ésser un govern fruit de la generositat de tots els membres del consistori, i en més d’una ocasió vam dir que per què no un govern de concentració? Perquè Tortosa està per sobre dels noms i les sigles.

També és cert que JxT, sempre ha volgut com a soci ERC Tortosa, i natros volíem un govern d’esquerres (Movem, ERC i PSC), desprès de les eleccions, sempre hem anat de cara, però és evident que hi va haver partits que no van posar Tortosa per davant de la governabilitat.

Ja en el passat mandat 2015-2019, el grup municipal del PSC va fer importants aportacions a la governabilitat de la ciutat, la més important el nou contracte de la neteja, però n’hi va haver molts més, sempre Tortosa pel davant de les sigles.

En els darrers mesos, davant la incapacitat d’alguns, el nostre grup municipal va anar teixint complicitats amb el govern en minoria de la ciutat amb sols 7 regidors, i durant els darrers mesos, ordenances fiscals (on vam ser arraconats per la resta de grups de l’oposició), ampliació de l’auditori i pressupost per al 2020 van fer que la col·laboració anés a més. 

Per aquest motiu tant l’alcaldessa Meritxell Roigé, com el portaveu del PSC Enric Roig, veuen oportú aparcar les diferències  ideològiques i les crispacions del passat, i posar-se a treballar en un pacte per la ciutat de Tortosa, d’aquí neix “Compromís per Tortosa”.

Amb motiu del posicionament públic del PSC a favor dels pressuposts per al 2020 amb un vot afirmatiu, s’encenen les alarmes als grups de l’oposició i posen en marxa una possible moció de censura per se. 
Movem i ERC es posen d’acord, i posen en marxa una campanya on diuen que inviten el PSC a afergir-se al seu acord.
Una campanya amb tota mena de propostes i pressions, primer per fer canviar el sentit del vot al ple de pressupostos i després perquè ens afegim a la moció de censura.

I és cert que hi ha una conversa abans del ple de pressuposts al mateix Ajuntament i de manera informal, i també és cert que hi ha una reunió desprès de Cap d’Any, però sols per escoltar què és el que tenen preparat i què volen fer, mai i insisteixo, mai, per negociar res. Simplement que ens afegim i que ja avançarem després.

El PSC no ha negociat a dues bandes, sols ha negociat amb JXT, que és amb qui ha arribat a un acord de governabilitat, un acord gestat sense improvisacions, perquè Tortosa necessita gent que treballi.

El “Compromís per Tortosa” és el que avui necessita Tortosa, treball, treball i més treball, la resta són focs d’encenall.

Ricard Lleixa Vero
Ricard Lleixa Vero
exregidor del PSC a Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

43 + = 48

Últimes notícies