HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catPer la governabilitat: Compromís per Tortosa

Per la governabilitat: Compromís per Tortosa

El 8 de gener va ser un dia especial per als i les socialistes, d’una banda perquè el company Pedro Sánchez va prendre possessió com a president del govern d’Espanya amb voluntat i entesa per emprendre el diàleg per resoldre els problemes que tenim a Catalunya i d’altra perquè vam entrar a formar part del govern a Tortosa.

Si per alguna cosa es caracteritza el nostre Grup Municipal és per la coherència política, la fidelitat a les nostres idees i als nostres valors i principis i el compromís amb Tortosa i els tortosins i tortosines, tal com es va poder veure en el ple de pressupostos.

Perquè en política, sense coherència, no hi ha valors ni principis. En política, sense valors i principis, no hi ha compromís. En política sense compromís, no hi ha acció ni servei a la ciutadania.

El diàleg, la negació i el pacte és lo que ens defineix als i les socialistes i a Tortosa, i sempre, l’estima per la ciutat, amb treball, treball i més treball. Premisses que ens han portat a materialitzar el “Compromís per Tortosa”, el pacte per al mandat 2019 – 2023 amb Junts per Tortosa.

Aquestes són algunes de les premisses que ens han portat a materialitzar el “Compromís per Tortosa”, el pacte per al mandat 2019 – 2023 amb el grup municipal de Junts per Tortosa.

A Tortosa, els socialistes portem més de dotze anys a l’oposició, dotze anys en els quals ha governat Convergència i Esquerra, dotze anys en què hem exercit una oposició responsable, contundent i exigent i en els quals hem donat suport als projectes importants de ciutat, fent aportacions i fent propostes per a tirar endavant Tortosa.

En aquest temps hem treballat des de l’oposició per la governabilitat de Tortosa amb propostes a les ordenances fiscals i als pressupostos del 2020, mocions i propostes en positiu per millorar la vida des tortosins i tortosines i donant suport a les propostes del govern municipal i als grans projectes de ciutat que creiem que eren justes i necessàries, com ara el contracte de la neteja viària i la recollida de residus urbans, i tot defugint del conflicte i de posicionaments estèrils a la contra.
No som el partit d’anar sempre a la contra, som el partit d’anar a favor dels nostres pobles i ciutats, de Tortosa, i dels tortosins i tortosines. Estem compromesos i volem treballar per Tortosa i no renunciem al seu futur. No vetem ni excloem a ningú a l’hora de treballar per Tortosa. Som el partit de la generositat i de la mà estesa, i no ens veuran posant línies roges. Els i les socialistes som gent seriosa, fema i compromesa, que treballem amb solvència i lleialtat.
El passat 26M, la ciutadania va parlar i el resultat és el que tenim, un consistori fragmentat que ens obliga a entendre’ns entre les diferents formacions polítiques per configurar majories que permetin desenvolupar els projectes que Tortosa necessita.

I així ho hem fet, nosaltres des de l’oposició, hem treballat per la governabilitat sent molt conscients de les dificultats que suposa que la ciutat estigui governada per la força més votada amb només 7 regidors i regidores en minoria, dintre d’un consistori de 21 regidors i regidores, fruit de la impossibilitat de conformar majories alternatives.

Tortosa necessita de grans acords per tirar endavant davant d’aquesta greu crisi econòmica i social que ens està colpint. Tortosa necessita el treball de totes i tots. Tortosa necessitat molta generositat.

La governabilitat de Tortosa, una major estabilitat al govern, la nostra vocació de govern, la constant recerca del bé comú dels nostres veïns i veïnes i la capacitat de treball i de servei públic, són les raons que ens han fet dialogar per superar les diferències del passat i mirar cap al futur per treballar per Tortosa. Nosaltres no som el partit d’anar sempre a la contra, som el partit d’anar a favor dels nostres pobles i ciutats, de Tortosa, i dels tortosins i tortosines.

El “Compromís per Tortosa”, és un pacte fonamentat en la lleialtat institucional i en la clara intenció de treballar per la ciutat amb l’esforç, la dedicació i el compromís que això implica, sempre des del respecte mutu i posant per davant de tot Tortosa, els tortosins i tortosines.

Un govern amb la voluntat de sumar i col·laborar, ja sigui de forma puntual o més estable, amb altres grups municipals, obert a la incorporació d’aquells grups que tinguin la veritable voluntat de treballar per la ciutat més enllà de posicionaments polítics diversos. La prioritat és Tortosa no les nostres respectives formacions polítiques.

El repte que tenim al davant és important, i som conscients que haurem de treballar molt, però la governabilitat de Tortosa és lo més important. El grup del socialistes a l’Ajuntament de Tortosa, Dolors Bel, Estefania Valdés i jo mateix, emprenem aquesta responsabilitat amb il·lusió i ens posem, amb humilitat i fermesa, de la ciutadania de Tortosa, Tortosa, sobretot!

Enric Roig Montagut
Enric Roig Montagut
arquitecte i secretari de la Demarcació de l’Ebre del COAC
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 55 = 61

Últimes notícies