HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catEl PSC, pels grans acords de ciutat

El PSC, pels grans acords de ciutat

El govern d’un poble, ciutat, aldea, rep el nom de mandat. És un contracte pel qual els ciutadans i ciutadanes confien la gestió de la ciutat a uns altres conciutadans, regidors i regidores, que són els (mandataris), que es fan càrrec d’ells a compte i risc dels primers. És un contracte consensual, bilateral imperfecte, a través del vot a les urnes, de bona fe i gratuït. En resum, una part (mandant) encarrega a una altra (mandatari) la realització d’una gestió determinada.

Per això els regidors i regidores han de treballar durant quatre anys per fer el millor per a la ciutat, poble o aldea. Evidentment, el pes recau en el grup de regidors i regidores que tenen el govern, però la resta de regidors a l’oposició han de fiscalitzar la feina del govern. Fiscalitzar vol dir vigilar que tot es fa dins d’un ordre i dins de la llei i, per tant, li donaran suport o no en funció del que creguin millor per a la ciutat.

I és aquí on vull entrar a destacar la feina feta pel nostre grup socialista a l’Ajuntament de Tortosa, encapçalat per Enric Roig, durant aquests anys i, per si algú té dubtes, el perquè del suport als plecs del nou contracte per a la gestió dels serveis de neteja i recollida de residus a la ciutat.

El perquè és molt senzill: el contracte redactat està fet i pensat per fer el millor per a la ciutat de Tortosa. De fet, el portaveu del grup socialista, Enric Roig, en la seva intervenció al plenari va qualificar aquest projecte de la base per un servei i un contracte realment molt necessari per a la nostra ciutat ja que, com és evident, i així ho diu a clams la ciutadania, Tortosa està bruta. Molt bruta. I porta anys estant molt bruta.

Però anem per parts. És un fet que el grup municipal socialista ha estat qui ha liderat la reivindicació per una millora de la neteja i la recollida de residus. I ho ha fet a través de mocions, de propostes a les ordenances, amb campanyes de denúncia, apel·lant a la sensibilització de la ciutadania, recollint el neguit del sector comercial amb aquests temes, entre moltes altres accions, com la campanya Xeic, pos com tenen Tortosa! no ens han fet mai cas, però la ciutadania ho ha dit ben clar: ens han deixat la ciutat en una situació extrema de deixadesa i brutícia.

Ara el govern ha fet una proposta en forma d’acord de ciutat, una proposta en la qual, gràcies a la col·laboració en els darrers mesos entre el grup socialista i l’equip de govern, ha permès incloure algunes de les nostres propostes i demandes. Així
s’han recollit temes com la millora de la recollida selectiva, en les freqüències de la recollida i de la neteja de l’espai públic o mesures com la creació d’un agent cívic o la instal·lació de minideixalleries. Però, tal com va recordar Enric Roig, és un contracte per 10 anys que afectarà tres governs de la ciutat, i estem parlant dels diners dels tortosins i tortosines i, per tant, cal estar segurs que es dona compliment a tot el que comporta o de veure com se soluciona el tema de l’encaix de la delegació de determinades competències al Consell Comarcal amb el Copate, etc. Per això el sí del grup socialista és un sí crític, en cap cas un xec en blanc.
Quedaria, potser, una discussió damunt la taula, la remunicipalització del servei, que va ser externalitzat a mitjans dels anys 90, i de la seua conveniència a dia d’avui o no. Però, estudiades les circumstàncies i el moment aquest debat quedava fora de lloc, ja que el gravamen per als tortosins i tortosines hauria estat nociu.

En definitiva el que els socialistes volem és el millor per Tortosa, és per això que en les diferents comissions informatives, reunions i plens hem aportat, com sempre, el que pensem que és el millor per a la ciutat. És d’agrair que tant el regidor de serveis com tots els tècnics han estat sempre disposats a aportar aquella informació que era necessària, i per la nostra part hem aportat allò que creiem que era el millor per al contracte i per a la ciutat, però tenint clar que, com a oposició, volem formar part d’aquest control sobre el nou contracte i continuar treballant per una Tortosa neta, cuidada i amb bona imatge.

Per això, un cop més el nostre grup, amb Enric Roig al capdavant, hem tingut clar que no podem quedar-nos de braços creuats i que s’ha de treballar, únicament i exclusivament, per allò que és el millor per als tortosins i tortosines i en aquest cas, entenent que es tracta d’un acord de ciutat, els i les socialistes no hem dubtat de donar suport a aquest projecte del govern.

Manel de la Vega Carrera
Manel de la Vega Carrera
Professor, psicòleg, psicopedagog i regidor a l'Ajuntament de Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies