Tótum revolútum

La coneguda periodista Ángeles Caso es queixava  que el llenguatge  utilitzat pels magistrats i juristes no l’entenia quasi ningú. Jo tampoc entenc els periodistes de les tertúlies que opinen de moltes coses i tenen coneixements de quasi tot. Les barbaritats jurídiques que, sense cap rubor, es diuen a les taules rodones de les televisions fan feredat, que deia el meu pare.

Han eliminat la majoria de concursos i programes de varietats que es feien per a distreure el poble planer.

Ara tot són tertúlies de  persones que opinen de tot i saben de tot

Ara tot són tertúlies de  persones que opinen de tot i saben de tot. Això sí, alguns platós plens de persones de la tercera edat. Només els que fan televisió d’humor porten joves a les seves sessions.
Els advocats, igual que els metges, els mecànics, els dentistes, els lampistes, etc., tenim un llenguatge propi, que en el nostre cas es diu llenguatge forense i que com més frases s’usen en llatí més erudit és el que les diu. Cert que molts d’advocats/es joves que no varen estudiar llatí no comprenen molts dels llargs paràgrafs dels grans i presumits juristes com Llarena. Sempre els queda el recurs de Wikipedia per traduir-ho.

Vull protestar per aquestes tertúlies. Les barbaritats més grosses es diuen quan parlen de Catalunya. Alguns insulten i injurien a tutti quanti mentre es tracti de catalans.

Fins l’impresentable d’Alfonso Guerra  s’oblida dels abusos del seu germà Juan Guerra i dels GRAPO i dels Roldán i tants altres. Aquest andalús, que no representa a ningú, va acusar el Molt Honorable President Joaquim Torra de nazi. Aquest li va enviar un llibre que parla dels exterminis de jueus pels nazis, en català, és clar. És evident que el nivell intel·lectual del president està pel damunt del pobre segundón de Felipe González, que no va entendre el sarcasme del Sr. Torra. Entre altres coses perquè no sap català.

Desitjaria que les tertúlies de les nostres televisions de l’Ebre no caiguessin al mateix parany. Juny 2018

Jordi Casanova Giner
Jordi Casanova Giner
advocat i escriptor aficionat
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

53 + = 58

Últimes notícies