Sortir de l’armari

L’últim polític a sortir de l’armari ha sigut, després de l’Iceta, José Borrell. Els primers varen ser Guerra, Ibarra, Fernández Vara, Lambán, Ximo Puig… Em refereixo a treure’s la careta i mostrar el seu odi als que volem ser catalans i republicans. La travessa del desert d’aquestos dirigents socialistes ha sigut deixar de banda la república i abraçar els borbons, després han canviat la pana per la seda i oblidat l’utilitari pel cotxe oficial. Ara només els queda sortir de l’armari de debò.

Sempre hi ha valents com Justo Molinero que accepten i comprenen que hi hagin cada cop més republicans independentistes. Avui que molts creiem en la igualtat i la llibertat d’homes i dones pareix que alguns com Borrell comencen a sortir de l’armari. L’armari de la por, la intransigència i la discriminació.

En Borrell, als anys del Felipe Gonzàlez, es vestia de trainer a la pobla de Segur, on deia que n’era oriünd, i feia el paperot de baixar troncs pel riu. Després, feta la foto, desapareixia i ja no ha anat més a l’arbre fluvial. Allà parlava en català per a demostrar com s’estimava Catalunya. Tot una falsedat.
Ara s’alia amb Vargas Llosa i Albert Boadella per a escenificar l’essència carpetovetònica de l’Espanya profunda. Ha elegit aquests dos companys per a sortir de l’armari. L’un, el Vargas, no el varen voler a Perú on volia ser president de la nació. Ara surt a la premsa rosa del braç de la reina de les rajoles, la Preysler. L’altre, l’Albert Boadella, un arribista que va ser el bufó a la cort madrilenya de la mà d’Esperança Aguirre i González, servint els seus propòsits de burlar-se dels catalans. Un bufó del segle xxi que interpreta una obra tragicòmica. Els catalans vàrem estar de sort de treure’ns del damunt aquest personatge.

Borrell és un petulant que enyora l’adulació, l’eròtica i la pompa del poder. Esperem que ara surti de l’armari.

Jordi Casanova Giner
Jordi Casanova Giner
advocat i escriptor aficionat
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

78 + = 86

Últimes notícies