HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catA joc forçat no hi cal mostra

A joc forçat no hi cal mostra

Que el bon governant hagi de conèixer els seus governats és, sense dubte, una missiva que encara es fa més evident quan aquest no té l’experiència que enforteix la seva envejable determinació per servir la comunitat. Així doncs, seria un greu error criticar els moviments que ja estan fent alguns candidats a l’alcaldia de Tortosa en aquest sentit. No obstant això, la bona praxi que últimament estem detectant a Tortosa no treu que els estrategs dels partits no perdin de vista l’horitzó nacional que els catalans i catalanes vam assenyalar el dia 1 d’octubre i, posteriorment, a les eleccions imposades per Espanya.

Dic això perquè seria un greu error dissenyar campanyes que tinguessin com a única prioritat l’enaltiment d’un o una candidata eclipsant per interessos partidistes el deure inexcusable d’agrupar esforços, recursos i projectes que contrarestin l’onada espanyolitzant que, de ben segur, articularan els partits d’obediència espanyola. Avui, la gestió municipal la fan els tècnics i tècniques sobradament preparats per solucionar i optimitzar els recursos, i només correspon al color polític orientar i prioritzar un o altre model de ciutat.

Seria un greu error dissenyar campanyes que tinguessin com a única prioritat l’enaltiment d’un o una candidata eclipsant per interessos partidistes el deure inexcusable d’agrupar esforços, recursos i projectes

Però vindran a dir-nos que els governs municipals només serveixen per gestionar, i que no s’ha de barrejar l’ajuntament amb qüestions extramunicipals, i ens alliçonaran, finalment, que el que cal no és política d’estat sinó millor gestió. Tot plegat; un discurs immobilista i tendenciós que pretén desautoritzar el paper dels pobles i ciutats en la implementació de la República Catalana.

La República serà el dia en què la majoria dels seus ajuntaments ho siguin. Perquè res més fal·laç pensar que les viles i ciutats són organismes socials autònoms, immunes al seu entorn o autosuficients. Si bé totes elles són úniques en les seves característiques i cultures locals, ningú pot desmentir el seu paper transcendental en la identitat nacional. Farien bé, doncs, els partits catalans d’esvair qualsevol mena de dubte respecte del seu compromís de construir conjuntament la República des dels salons de plens municipals, entre altres coses perquè alguns no ens puguin dir que la República Catalana és una quimera sinó l’opció política més favorable per un futur millor de tots i de totes.

Xavier Garcia
Xavier Garcia
Escriptor
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies