HomeSense categoriaMompel juga i guanya

Mompel juga i guanya

Té només vuit anys i tan sols fa cinc mesos que juga al club d’escacs Tortosa. Xavier Mompel, de vuit anys, és una de les joves promeses dels escacs ebrencs, juntament amb Gerard Añó, del Peó Vuit. S’acaba de proclamar tercer classificat al Premundial sub-8, on només va perdre contra els dos primers classificats i va deixar detalls com el que poden veure dalt: juguen les negres, i guanyen material.

Un noi de vuit anys va veure que la dama d’a5 té molt poca mobilitat i, després de fer-la fora amb Cc6, un avançament del peó a e5 feia marxar l’alfil d’f5 i un altre pas del peó, fins a e4, amenaçava a la vegada cavall i alfil, fins a deixar la partida sentenciada. Xavier va tenir només una petita imprecisió en la successió de jugades, però el càlcul li va valer igualment per guanyar.

Ara, el seu proper repte serà al mundial sub-8, que se celebra a Sant Jaume de Compostel·la entre el 3 i el 16 de novembre, on també seguirem amb anteció Gerard Añó, en la categoria sub-12. 

Quan els dos ebrencs es trobin a l’equador de la competició, el 9 de novembre, començarà a Londres l’esdeveniment més esperat per a tots els aficionats als escacs. El campionat del món enfrontarà el norueg Magnus Carlsen -campió mundial des del 2013- a l’aspirant Fabiano Caruana, dels Estats Units.

Abans, però, caldrà anar a la Fira de Móra la Nova i comprar pitet, crispetes i molta til·la. S’espera un novembre d’emocions fortes.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

42 + = 45

Últimes notícies