Negar l’evidència

Ja ho vaig dir en un altre escrit. Montesquieu, ha mort. A les teles i ràdios espanyoles se’ls omple la boca dient allò de l’estat de dret, la separació de poders i bla, bla, bla. Tot és una entelèquia i una estratègia per enganyar els pobres ciutadans, la majoria dels quals no saben el que signifiquen aquestes paraules. Deuen pensar que és estar drets o la separació de fulanito i menganita.

Repeteixo, Montesquieu ha mort al regnat d’Espanya. Ara ha quedat palès que la justícia d’aquí continua manipulada pels verdaders poders fàctics. Sobretot pel capital. Quan Europa va dir que no sín delictes la majoria de les acusacions contra els detinguts i els fugits, aquí s’esquinçaven els vestits. Tot una manipulació i una mentida. La major part de juristes catalans, i els progressistes espanyols, sabem que cap dels delictes que s’encausen als líders republicans catalans tenen fonament legal. Estem igual que al procés de Lluís Companys en el bo i millor de la dictadura criminal de Franco. El 1940 també es va acusar el president Companys de traïció, rebel·lió, conspiració i tutti Quanti. Recordo que al cop d’estat, qui es va aixecar en armes contra la República va ser l’exèrcit. Per cert, l’exèrcit no ha guanyat mai cap guerra. Perdó, sí, contra el seu poble.

Tot això ho dic perquè només he llegit un escrit de Fernando Onega, on diu que és vergonyós que el Tribunal Suprem intenti canviar una sentència per ajudar els bancs i no modifiqui les acusacions contra els presos polítics. Ha quedat demostrat que en favor de les persones no es pot canviar res però per diners sí.

I jo em pregunto, qui ha fet anul·lar, de moment, una sentència d’aquest Tribunal conservador? No deu haver sigut Felip V? El quart poder econòmic? Jo ja tinc la solució. Franco ha ressuscitat, Al·leluia!

I no perdem de vista que ara ha començat una guerra per desprestigiar el president Puigdemont. Pensem que si no fos per ell, Europa no ens hauria fet cas en tot el nostre procés. Memòria!

Jordi Casanova Giner
Jordi Casanova Giner
advocat i escriptor aficionat
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

18 + = 20

Últimes notícies