No vull ser espanyol

Llegeixo que cadascun dels 350 diputats porta cobrat en el primers nou mesos de l’any 10.700 € en despeses de viatges. En tot l’any cobraran 11.200 € cada un d’ells, és a dir, quasi 1.000 € al mes. Un diputat o senador cobra uns 5.800 € nets al mes (sou base 2.800, més comissions, més extres…) A més, els 1.000 € de viatges, més trens i avions gratis, més bars i restaurants a preu de saldo, etc. Una fortuna. I aquestos mai es rebaixen el sou, diuen que el Senat sobra, però mai, mai es tiraran pedres a la teulada ni perdran quotes de llocs per col·locar els seus.

 

Jo no vull ser espanyol per:

– La Seguretat Social ens ofega i fa un tracte de favor als clubs de futbol.

– L’estat premia amb medalles i sous els policies torturadors i maltractadors.

– Un rei emèrit (vol dir jubilat) que cobra 160.000 € a l’any per no fer res. Igual que tots els jubilats, vaja.

– Volen condemnar actors per dir acudits.

– Converteixen una campanya andalusa en atacs desaforats contra els independentistes catalans.

– Menteixen i diuen que a Catalunya perseguim el castellà i els castellans, o que tenim males relacions entre nosaltres.

-Que l’economia i el turisme ha caigut a Catalunya i som els que tenim més visitants estrangers i paguem els hotels el doble de cars que la resta de la península.

-Igual que en l’època del totalitarisme franquista, llancen la bola que a Gibraltar tenim drets. Obliden  que va ser Felip V, el primer Borbó, qui va signar el Tractat d’Utrecht i va regalar la “roca” als anglesos, a canvi de deixar a Catalunya sola davant Castella i França. Però això es un altra història.

– No vull tenir el meu ministre d’Exteriors a la presó, Raül Romeva, i que el botifler de Josep Borrell vagi dient bajanades. Va dir que l’ocupació del nord d’Amèrica va ser fàcil perquè tots parlaven una única llengua i només havien matat quatre indis. Això, a sensu contrario, vol dir que parlar més d’un idioma no és bo i que Castella i Espanya varen fer un veritable genocidi al sud d’Amèrica. Segons Fidel Castro li va dir a Aznar, varen matar més de sis milions de natius, en l’excusa de l’idioma i la religió. José Mari no el va contradir.

– Tampoc vull un estat assassí que va afusellar Blas Infante, el líder andalús, al començament del colp d’estat de Franco. I acabada la guerra va portar, en l’ajuda nazi, Lluís Companys per matar-lo al fossar de Montjuïc. Sense oblidar l’assassinat de Josep Suñol, president del Barça, al començar l’aixecament criminal dels militars.

Encara sort que ara els referèndums a les universitats espanyoles serviran per a començar una lluita que posarà fi més prompte que tard a la monarquia. Els universitaris de tot l’Estat no es deixen enganyar i no llegeixen les revistes del cor com Hola, etc.

Jordi Casanova Giner
Jordi Casanova Giner
advocat i escriptor aficionat
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

68 + = 72

Últimes notícies