HomeOpinióLa Festa del Renaixement i Leonardo da Vinci

La Festa del Renaixement i Leonardo da Vinci

Les properes Festes del Renaixement de Tortosa del mes de juliol del 2019 les haurà d’executar el nou ajuntament que sorgeixi de les eleccions del 26 de maig, però és més que evident que qui ha de dissenyar els seus trets principals i planificar-ne la realització bàsica ha de ser l’actual consistori. No és una cosa que puguin improvisar en unes setmanes uns edils que acabin d’arribar. Pot passar, òbviament, que guanyin els comicis els que ara governen, o una part d’ells, però de la mateixa manera gairebé tot ha d’estar programat i en part executat, des d’haver contractat els grups artístics que han d’intervenir fins al calendari dels actes, passant per haver perfilat i encarregat la promoció turística. A més, el pressupost destinat forma part de l’anual aprovat per l’actual ajuntament.

Per si pot servir d’alguna cosa, quan encara falten més de set mesos, em permeto fer un suggeriment, lligat a un esdeveniment renaixentista de primer ordre. El proper 2 de maig del 2019 es compleixen 500 anys de la mort de Leonardo da Vinci, potser la  figura que sintetitza de manera més potent el Renaixement. Serà a molts llocs l'”Any Leonardo da Vinci”. A nivell mundial -sobretot a Itàlia però no només allí- es faran exposicions, conferències, simposis i actes diversos relacionats amb aquesta figura que tant ha influït en la història.

Leonardo da Vinci era un gran geni. Ho reunia gairebé tot: escriptor, pintor, inventor, urbanista, escultor, científic, filòsof, arquitecte, músic, poeta, etc. i en tots  els camps era un primer espasa.

Per si serveix als organitzadors, entenc que fora bo dedicar i centrar la Festa del Renaixement del 2019 en aquesta figura que dona tant de si. Pot aportar atractiu per als locals i els de fora, posar noves fites a la festa i elevar-la, cridar l’atenció al turisme cultural.

No estaria de més que, acabats aquells dies de la Festa, en quedés algun resultat permanent, no només un fum efímer d’uns dies. Potser en un dels grans panys de parets mitgeres que hi ha al barri antic, en lloc ben visible i de pas, gravada la figura de Leonardo, o la Gioconda, o altres símbols de la seva obra. Una aportació a la recuperació del nucli històric i fer-lo més atractiu.

Daniel Arasa
Daniel Arasa
Periodista i professor de periodisme (jubilat)
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

64 + = 74

Últimes notícies