Prostitució

Assagista 

Aquesta setmana es va produir una detenció a Amposta relacionada amb un assumpte de prostitució. No es un cas aïllat d'exercici de la prostitució. Malauradament està molt generalitzat. Tota la lluita que es faci per erradicar-lo sempre serà poca. Al darrere hi ha un immens negoci amb l'esclavatge de la dona. És una de les grans xacres de la humanitat.

La prostitució és, a la vegada, un dels dèficits del món periodístic. És ben conegut que la major part de dones que l'exerceixen són forçades, que la majoria de les que s'hi dediquen aquí, entenent Catalunya i Espanya, són estrangeres a gran part de les quals les han enganyat assegurant una feina (normal) i després les converteixen en prostitutes, acostumen a segrestar-les el passaport, fer viure en condicions desastroses i d'aïllament, maltractar-les, sovint drogar-les, sotmeses a amenaces d'agressions greus a les seves famílies als països d'origen si s'escapen o denuncien... El tràfic de blanques existeix, encara que algunes de les noies puguin ser d'altres races. Els proxenetes ho controlen.

A qualsevol població de mitjana importància hi ha algun lloc on s'exerceix la prostitució. En alguns casos a les carreteres. És ben conegut que aquells abusos es donen, però la majoria de la premsa calla. Sovint fins i tot insereix anuncis. 

No n'hi ha prou que de tant en tant surti una informació genèrica. El periodista podria burxar molt aquí. Fins i tot l'arquebisbe de Barceloa, Juan José Omella, feia recentment una declaració en la qual posava en evidència el silenci general davant la prostitució.

Però no és només la premsa. Encara és més greu el silenci de les feministes. Moltes d'aquestes, que amb justícia i raó van començar reivindicant drets i defensant la dona perquè estava minusvalorada i sovint maltractada, avui s'estan centrant a promoure l'aberració de la ideologia de gènere. Han deixat de ser veritables lluitadores en assumptes concrets que alliberen la dona. Que el lector tregui conclusions recordant si veu o ha vist gaires manifests, declaracions i protestes del món feminista sobre la prostitució. 

Comentaris

Jordi Domingo Tortosa
1.

Sr. Arasa, és una llàstima que havent començat tan bé aquest article l'acabi d'una manera tan nefasta. Si estés mínimament al dia (o interessat) de la feina dels moviments feministes sabria que un dels seus principals objectius és i ha sigut l'eradicació de la prostitució. Potser això no ven tants diaris, i per això no en parlen tant. Però és una veritat manifesta que el feminisme és qui més lluita contra la prostitució.
De totes maneres amb la seva frase "aberració de l'ideologia de gènere" deixa ben clar de quin peu calça.

Comenta aquest article